Βαθμολογία

Στη νομική υπηρεσία η απόφαση του CAS – Ενδεχόμενο ανατροπής δεδομένων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ περιμένει την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας για την υπόθεση Κοζάνης-Μακεδονικού.

Η απόφαση του CAS για την υπόθεση της Κοζάνης και του Μακεδονικού ήταν αρκετά αινιγματική, προκαλώντας διάφορες ερμηνείες. Η Κοζάνη και η ΑΕ Λευκίμμης κάνουν λόγο για δικαίωση, ενώ ο Μακεδονικός πανηγυρίζει την άνοδό του στη Super League 2.

Στην ΕΠΟ τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν τη μετάφραση της απόφασης από τη νομική υπηρεσία. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο δέχεται την προσφυγή της Κοζάνης και της Λευκίμμης και ουσιαστικά ακυρώνει την απόφαση της Εφέσεων που δικαίωνε τον Μακεδονικό.

Ωστόσο στο αίτημα της Κοζάνης και της Λευκίμμης για αλλαγή του βαθμολογικού πίνακα, αν και αρχικά φαίνεται πως το απορρίπτει, ουσιαστικά το CAS δηλώνει αναρμόδιο να επιβάλλει αλλαγές στη βαθμολογία.

Οπότε στη νομική υπηρεσία εξετάζουν τα περιθώρια που έχει η ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση του CAS, ουσιαστικά «εξαφανίζοντας» την απόφαση της Εφέσεων και κρατώντας την πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε την ένσταση της Κοζάνης.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή θα λάβουν υπόψη την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας και θα πράξουν αναλόγως, με την ολική ανατροπή των δεδομένων να είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Σε αυτή την περίπτωση, θα αποφασιστεί να προβιβαστούν και οι επτά πρωταθλητές της Γ' Εθνικής της Super League 2, που ίσως προκαλέσει αλλαγές και αναδιάρθρωση εώς και τη Super League.

onsports.gr