Βαθμολογία

Ξάνθη: Το αβέβαιο μέλλον και τα πέντε συμβόλαια της ομάδας

Δύσκολα είναι τα πράγματα για την Ξάνθη αναφορικά με το μέλλον. Όλα εξαρτώνται και κρίνονται απο τα οικονομικά δεδομένα, καθώς μπορεί να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως η ομάδα σύντομα θα βρει τον δρόμο της σε όλα τα μέτωπα ωστόσο πάντα όσο δεν γίνεται κάτι χειροπιαστό κρατάμε μικρό καλάθι.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην δούμε και τα υπαρκτά δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Ως την 1η Ιουλίου είναι και με την βούλα ελεύθερο το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της ομάδας εκτός 5 παικτών που το συμβόλαιο τους συνεχίζει να τρέχει ο λόγος για τους νεαρούς Αλέξανδρο Τσομπανίδη, Σαράντη Τσελεμπάκη, Γιώργο Τσιλιγγίρη αλλά και τον Κώστα Θυμιάνη αν και ο τελευταίος έστειλε εξώδικο, ενώ συμβόλαιο με τους Ξανθιώτες έχει και ο Χρήστος Μπάτζιος.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι οι μόνοι που θα παραμείνουν σε σχέση με την περσινή ομάδα αλλά αυτή την στιγμή είναι οι μόνοι που είναι και παραμένουν παίκτες της ομάδας.

Και αυτό το αναφέρουμε γιατί αν σκεφτεί κανείς πως ο ΑΟΞ δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση, κάτι θυμίζουμε πως δεν επηρεάζει την συμμετοχή στο πρωτάθλημα παρά μόνο μεταγραφικούς περιορισμούς. Οι οποίες θυμίζουμε πως είναι πως δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών εκτός από τρεις (3). Θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες κάτω των 25 ετών, ξένους κάτω των 23 ετών.

Έτσι με μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ μπορεί να καταλάβει κανείς πως ο ΑΟΞ μπορεί να ανανεώσει με ευκολία και χωρίς να την ενοχλεί το θέμα των περιορισμένων συμβόλαια παικτών όπως αυτά των ξανθιωτών Τανζού Χαλίλ Ιμπράμ και Φίλιππου Δημητριάδη αλλά και τα συμβόλαια των Αλέξανδρου Δώρη και Λάζαρου Ηλιόπουλου που είναι Κ25.

Φυσικά ο ΑΟΞ μπορεί παράλληλα να κάνει όσους επαγγελματίες θέλει από την ταλαντούχα Ακαδημία της, ενώ με μια γρήγορη ματιά σε όλες τις κατηγορίες εύκολα μπορεί να βρει κανείς αρκετά ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε Super League 1 & 2 αλλά και στην Γ’ Εθνική που θα μπορούσαν να σταθούν στην ομάδα, που σαφέστατα θα προσπαθήσει οι 3 που θα είναι πάνω των 25 να είναι πρώτης γραμμής και να κάνουν την διαφορά είτε αυτοί θα είναι κάποιος απο το ρόστερ της σεζόν που ολοκληρώθηκε η κάποια νέα μεταγραφή.

Πηγή: sportsaddict