Βαθμολογία

«Η άσκοπη αριθμολαγνεία μόνο πανικό προκαλεί»

"Απολογισμός πανδημίας… η συνέχεια", τιτλοφορείται η νέα ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του καθηγητή Πνευμονολογίας και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά πρέπει "να επικεντρωθούμε στο πραγματικό πρόσωπο της πανδημίας, αφήνοντας πίσω μας την άσκοπη «αριθμολαγνεία» που μόνο πανικό προκαλεί”.

Αναλυτικά στη σχετική ανάρτηση σημειώνει: "Τώρα που οι «ειδικοί» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται με τα «κρούσματα», δείτε μερικά στοιχεία από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που σχεδόν όλες έχουν χαλαρώσει τα μέτρα μερικούς μήνες πριν από εμάς. Κάνουμε πέντε φορές περισσότερα τεστ από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Κροατία, η Ιρλανδία τουλάχιστον δέκα φορές λιγότερα από την Ελλάδα, ενώ η Δανία, η Γερμανία και η Σουηδία δεν κάνουν σχεδόν κανένα διαγνωστικό τεστ για τον κορονοιό. Οι θάνατοι ανά εκατομύριο πληθυσμού την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα ήταν 6, στην Δανία και την Ισπανία 3, στη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία 1.

Ας επικεντρωθούμε στο πραγματικό πρόσωπο της πανδημίας και ας αφήσουμε πίσω μας την άσκοπη «αριθμολαγνεία» που μόνο πανικό προκαλεί."