Βαθμολογία

Κορύφωση του καύσωνα την Πέμπτη

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται από σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία ανά την Ελλάδα με το κύμα καύσωνα να αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ατμόσφαιρα είναι ήδη αποπνικτική στο κέντρο της Αθήναςειδικά τις μεσημβρινές ώρες, ενώ οι πολίτες στην προσπάθεια τους να δροσιστούν, κρατάνε μπουκάλια με νερό, φορούν καπέλα, γυαλιά ηλίου και κρατούν βεντάλιες.

Σε λειτουργία οι κλιματιζόμενες αίθουσες

Η αύξηση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη (22/06), με κορύφωση την Πέμπτη (23/06). Στο πλαίσιο αυτού του καύσωνα, έχουν λάβει μέτρα οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας για την λειτουργία κλιματιζόμενων αιθουσών προκειμένου όσοι πολίτες ενδιαφέρονται, να μπορούν να πάνε σε αυτές και να δροσιστούν.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τις ευπαθείς ομάδες για περιορισμό των μετακινήσεων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, κατανάλωση πολλών υγρών όπως νερό, χυμούς φρούτων.

Ακόμη απαραίτητα είναι τα καπέλα, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και συστήνεται η αποφυγή της έντονης σωματικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες.

Πηγή: ertnews.gr