Βαθμολογία

Yποβιβάζει 'Αρη, ΑΕΚ, Λάρισα και Απόλλωνα Πατρών η ΕΟΚ

«Θα ισχύσει ο νόμος και η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης» ανακοίνωσε με στόμφο ο Λιόλιος, προσθέτοντας ότι από αύριο ξεκινά διαδικασία wild cards για να αντικατασταθούν οι ΚΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν. «Προτεραιότητα για wild cards θα έχουν οι 4 ομάδες που κόπηκαν. Αρκεί να διακανονίσουν τα χρέη τους».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ πήρε θέση για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων στην Stoiximan.gr Basket League στη συνέντευξη Τύπου και με στόμφο τόνισε ότι θα ισχύσει ο νόμος και η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος σημείωσε ότι το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ παρανόμησε με την απόφαση να ακυρώσει την Επιτροπή Αδειοδότησης και ξεκαθάρισε ότι ισχύει κανονικά η εισήγηση για υποβιβασμό της ΑΕΚ, του Άρη, του Απόλλωνα και της Λάρισας. 

Αυτές οι ομάδες έχουν δικαίωμα μέχρι το βράδυ της Τρίτης (21/6) να προσφύγουν στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή, αλλιώς μένουν εκτός Stoiximan.gr Basket League.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ πήγε και στο επόμενο βήμα, καθώς τόνισε ότι από αύριο (22/6) θα επικοινωνήσει με τον ΕΣΑΚΕ για να ξεκινήσει η διαδικασία των wild cards, στην οποία θα έχουν προτεραιότητα οι παραπάνω ομάδες, αρκεί να αποδείξουν ότι διακανόνισαν τα χρέη τους.

«Θέλουμε την ΑΕΚ, που είναι μεγάλο κομμάτι που μπάσκετ, τον Άρη, που κάποτε ξενυχτούσαμε να τον δούμε. Αλλά νόμιμα. Και οι δύο θα έχουν τη βοήθειά μας, αλλά νόμιμα. Όπως και ο Απόλλωνας που είναι η ομάδα της πόλης μου. Θέλουμε τη Λάρισα, που είναι ευχάριστη έκπληξη, αλλά με νομιμότητα. Η εισήγηση μας για αυτές τις 4 ομάδες είναι για wil card, αλλά με διαφάνεια. Μόνο έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο Λιόλιος, που συνεχάρη επίσης τον Άρη για τις προσπάθειες που έκανε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον φάκελο και τα χρέη του. «Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει ούτε καν προσπάθεια να διακανονίσει τις οφειλές της», σημείωσε για την «Ένωση».

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε ότι η όλη διαδικασία θα πάει λίγο πιο πίσω, σε περίπτωση που τουλάχιστον μία από τις 4 ομάδες προσφύγει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή, όμως σίγουρα δεν θα καθυστερήσει πολύ.

Πηγή: SDNA.GR