Βαθμολογία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Football For a Better Chance

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Football for a better chance με την πραγματοποίηση του ποδοσφαιρικού τουρνουά στο Βουκουρέστι, το οποίο αντιστοιχούσε στην τελική φάση του προγράμματος.

Στη διάρκεια των 4ήμερων εκδηλώσεων στη ρουμανική πρωτεύουσα η ελληνική αποστολή συμμετείχε με δύο ομάδες αγοριών και κοριτσιών, που συμμετείχαν στους αγώνες ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα για όλες τις συμμετέχουσες ομοσπονδίες μαζί με τις αντίστοιχες αντιπροσωπευτικές ομάδες από την Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Λιθουανία.

Αξίζει να τονισθεί ότι η ελληνική ομάδα έλαβε την 1η θέση στην κατηγορία των αγοριών τηρώντας πρωτίστως τις αρχές του Fair Play, κάτι που επισημάνθηκε από τους διοργανωτές και τις υπόλοιπες αποστολές, τόσο για την ομάδα των αγοριών όσο και την ομάδα των κοριτσιών.

Παράλληλα με τους αγώνες, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της ρουμανικής ομοσπονδίας, ενώ τα μέλη όλων των αποστολών συμμετείχαν και σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ο Grassroots Manager της ΕΠΟ, Χρήστος Σίσκος, είχε την ευθύνη οργάνωσης και πραγματοποίησης του προγράμματος (οργάνωση και εκπαίδευση) και ο Στέφανος Σοϊλεμές ήταν υπεύθυνος για την ποιοτική εφαρμογή του τόσο στη φάση της εν Ελλάδι υλοποίησής του, όσο στην τελική φάση. Ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης, Κώστας Τσάνας, παρείχε την πλήρη υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις οργανωτικές και λειτουργικές ενέργειες που απαιτούνταν σε όλο το φάσμα του προγράμματος.

Η Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΕΠΟ ευχαριστεί θερμά, για την αγαστή συνεργασία, τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (Αθηναΐδα, Αγία Ελεούσα, Ερμής Άνω Λιοσίων, ΑΟ Νέο Ικόνιο, Εθνικός Πειραιά, ΑΕ Χαραυγή, Α.Π.Ο. Κερατσινίου) με ένα ή περισσότερα τμήματα. Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια να κοινωνικοποιηθούν μέσα από το ποδόσφαιρο και να αντιληφθούν τα οφέλη του αθλήματος σε τομείς εκτός του αποκλειστικά αγωνιστικού πλαισίου (συνεργασία, ομαδικότητα, αλληλεγγύη). Επίσης, η Διεύθυνση ευχαριστεί θερμά τους προπονητές των σωματείων και τα περίπου 200 αγόρια και κορίτσια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα στελέχη της στη διάρκεια των 2 ετών λειτουργίας της διαδικασίας.