Βαθμολογία

Γ΄ Εθνική: Νέο αναθεωρητικό «σενάριο», μιλάει για έξι ομίλους των δεκαέξι!

Και ξαφνικά, εν μέσω θερινής ραστώνης, εμφανίζονται τα πρώτα σενάρια αναθεωρητισμού στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, που λέει και η παροιμία. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, τα πάντα αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού, τα αυτονόητα δεν είναι πάντοτε δεδομένα, αλλά και οι αστάθμητοι παράγοντες, πάντα εδώ. Γιατί λοιπόν και το σενάριο των έξι ομίλων να μην εμφανιστεί μπροστά μας.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Το θέμα βεβαίως είναι ότι για να γίνει πράξη το σενάριο που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στην πιάτσα, πρέπει να καταστρατηγηθεί η προκήρυξη. Και δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος ο οποίος να πιστεύει ότι θα βρεθεί κανείς να βάλει την υπογραφή του για να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι ένα σενάριο θεωρητικώς και πρακτικώς απίθανο, ή για την ακρίβεια, θα ήταν αν μιλάγαμε για οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου πλην της Ελλάδας.

Το αριθμητικό λάθος

Μέσα σε όλα αυτά, η προκήρυξη έχει ένα αριθμητικό λάθος. Μιλάει για συγκρότηση τεσσάρων ομίλων των δεκαοκτώ ομάδων. Με τη διαφορά ότι οι ομάδες δεν είναι πια δεκαοκτώ, αλλά δεκαεννέα. Είναι κάτι το οποίο έγινε καθώς η προκήρυξη καταρτίστηκε πριν τελικά αποφασιστεί πότε και πώς θα παίξει η Σούπερ Λιγκ 2 και όταν αυτό έγινε, δεν φρόντισαν στην ΕΠΟ να εναρμονιστεί η μια προκήρυξη με την άλλη. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή.

Τί δεκαεννέα, τι τέσσερα!

Και πάμε λοιπόν στο δια ταύτα! Δεκαοκτώ λέει η προκήρυξη, δεκαεννέα έγινε στην πράξη. Οπότε, τι δεκαεννέα για δεκαοκτώ, τί έξι για τέσσερα. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Γιατί ουσιαστικά, χαλάμε το χαλασμένο. Αφήστε δε που για έξι ομίλους είχαν αποφασίσει αρχικά για φέτος, τέσσερις έγραψαν στην προκήρυξη.

Να βολευτεί και η Κρήτη!

Είχαμε γράψει εδώ και μέρες ότι στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, έψαχναν τη νομική φόρμουλα για να μπορέσει να αλλαχθεί το φόρματ των τεσσάρων ομίλων. Το ζητούσε η Κρήτη, της οποίας οι ομάδες ίσως δεν αντέξουν οικονομικά να παίξουν στο Πρωτάθλημα. Γιατί θα είναι άλλο πράγμα να πρέπει να ταξιδέψουν δεκατέσσερις φορές στην ηπειρωτική Ελλάδα και άλλο έντεκα.  Είναι τρία ταξίδια λιγότερα. Και είναι άλλο να μετακινηθούν τα νησιά του Αιγαίου δεκαπέντε φορές και άλλο δεκαοκτώ!

Τα… μονά-ζυγά! 

Οι εμπνευστές του σεναρίου «16χ6» μάλιστα, έχουν βγάλει και τα… κουκιά. Τα έχουν κάνει ζυγά, γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι ένα πρόβλημα τα μονά. Δεν είναι σωστό σε ένα πρωτάθλημα κάθε Κυριακή να υπάρχει και μια ομάδα η οποία θα έχει ρεπό. Οπότε λοιπόν, οι τέσσερις όμιλοι των δεκαοκτώ ομάδων, θα γίνουν αυτόματα έξι όμιλοι των δεκαέξι ομάδων. Μάνι-μάνι δηλαδή, οκτώ αγωνιστικές λιγότερες. Άρα και δυνατότητα να παίξουν σε λιγότερες Τετάρτες οι ομάδες. Γιατί μπορεί να λέμε ότι το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει Σεπτέμβρη, αλλά είπαμε. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Μην το δένουμε και…κόμπο εκείνο που λέμε!

πηγή: ilia.news