Βαθμολογία

ΕΠΣΛ: Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σεζόν

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική σεζόν στον νομό. Η αρχή θα γίνει όπως κάθε χρόνο με το πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ με πιθανές ημερομηνίες τη 18η ή την 25η Σεπτεμβρίου, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου τη σκυτάλη θα πάρουν η Β’ και η Γ’ ΕΠΣΛ αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά στη νέα δομή των πρωταθλημάτων, στις προθέσεις της διοίκηση της ΕΠΣΛ είναι:

1) Στη «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ: Το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ομάδες, χωρίς πλέι-οφ και πλέι-άουτ. Δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, ο πρώτος της βαθμολογίας θα αναδειχθεί πρωταθλητής, ενώ τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρει ο προκαθορισμένος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων (το πιθανότερο 3 ή 4 ομάδες).
2) Στη Β’ ΕΠΣΛ το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (αντί τριών που ήταν φέτος). Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να μην υπάρξουν όμιλοι με λιγότερο από 14 ομάδες, για να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να εξασφαλιστεί συνεχόμενη αγωνιστική ροή.
3) Τέλος στη Γ’ ΕΠΣΛ το θέμα παραμένει ακόμα ανοικτό, καθώς ναι μεν υπάρχει η άποψη ότι πρέπει οι όμιλοι να είναι με τουλάχιστον 14 ομάδες, ωστόσο λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του πρωταθλήματος (κυρίως με τις χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να καλύπτουν οι ομάδες), στο τραπέζι μπήκε και η πρόταση συγκρότησης τριών ομίλων (ανεξαρτήτως αριθμού ομάδων) αλλά με πρωτάθλημα τριών γύρων.
Όλα τα παραπάνω που αφορούν τη νέα δομή των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ θα οριστικοποιηθούν αφού ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής (σ.σ. τον Αύγουστο), καθώς τότε θα υπάρχει σαφής εικόνα του αριθμού των ομάδων που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν και παράλληλα θα είναι γνωστά τα κενά που ενδεχομένως δημιουργηθούν και το πώς θα καλυφθούν.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου τις περιφερειακές συγκεντρώσεις με τα σωματεία (κάτι που λόγω της πανδημίας είχε σταματήσει) προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις των ομάδων. Στόχος του προέδρου κ. Μπουχλαριώτη και των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ είναι η στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο των ομάδων προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες τη νέα σεζόν.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ «ΜΙΚΡΑ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ριζικές αλλαγές στα πρωταθλήματα υποδομής αναμένεται να λάβουν χώρα τη νέα σεζόν. Στους κόλπους τις διοργανώτριας αρχής δεν επικρατεί πλήρης ικανοποίηση από τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθηκαν φέτος οι αγώνες, γι αυτό οι όποιες αλλαγές θα στοχεύουν στο να αποκτήσουν αυτά τα πρωταθλήματα τη δυναμική που πρέπει να έχουν.
Σε γενικές γραμμές αναμένεται να διοργανωθούν τρία δυνατά πρωταθλήματα στις ηλικιακές κατηγορίες Κ-16, Κ-14 και Κ-12 με αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο και όχι όπως έγινε φέτος κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Θα συγκροτηθούν όμιλοι με ισχυρές ομάδες, ούτως ώστε ο ανταγωνισμός και το επίπεδο να ανέβουν κατακόρυφα και να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι πιο αδύναμες ομάδες θα μετέχουν σε άλλους ομίλους. Για όλα αυτά θα γίνει σχετική συζήτηση μεταξύ των μελών της νέας Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών, σε συνεννόηση πάντα με τους εκπροσώπους των ακαδημιών.
Παράλληλα δεν αποκλείεται να διοργανωθούν εκ νέου τα πρωταθλήματα τζούνιορ και προτζούνιορ που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΝΩΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Μετά από σχετική πρόταση του Ενωσιακού τεχνικού κ. Τσέτσιλα να παραμείνει στον πάγκο των Μικτών ομάδων και τη νέα σεζόν, που θα είναι η τελευταία, καθώς στη συνέχεια έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, η διοίκηση της ΕΠΣΛ βλέπει θετικά στο να επεκταθεί για μία ακόμα χρονιά η συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά με μείωση των αποδοχών. Παράλληλα θα προσληφθεί και δεύτερος Ενωσιακός προπονητής, ο οποίος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τα ηνία των Μικτών ομάδων μετά την αποχώρηση του κ. Τσέτσιλα.
Σε πρώτη φάση θα γίνει συζήτηση με τον κ. Τσέτσιλα και από το αποτέλεσμα της συζήτησης θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

ΤΟ ΧΟΡΗΓΙΚΟ
Ένα από τα θέματα στα οποία δίδεται μεγάλη έμφαση από την ΕΠΣΛ είναι το θέμα των χορηγιών που συνεπάγεται αύξηση εσόδων. Για τον λόγο αυτό συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Μπουχλαριώτη, Γκουτζαμάνη και Έξαρχο η οποία θα επισκεφτεί επιχειρήσεις και θα τρέξει το χορηγικό πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη για τις Μικτές ομάδες έχει εκφραστεί επίσημο ενδιαφέρον από τον γνωστό επιχειρηματία κ. Ντελόπουλο.
Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι εντός των ημερών αντιπροσωπεία της ΕΠΣΛ θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας προκειμένου να καταθέσει το ποσό των 2.837 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τους τελικούς των παιδικών πρωταθλημάτων.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία