Βαθμολογία

Football for a better chance

Στην Ρουμανία βρίσκεται η ελληνική αποστολή που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του προγράμματος Football for a better chance, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με αντιπροσωπευτικές ομάδες 5 ομοσπονδιών (Ρουμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λιθουανία).

Η ελληνική ομάδα που μετέβη στο Βουκουρέστι αποτελείται από παιδιά σωματείων που υλοποίησαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του κοινωνικού αναπτυξιακού προγράμματος και η αποστολή περιλαμβάνει συνολικά 15 μέλη (6 αγόρια, 6 κορίτσια και 3 ενήλικες προπονητές - υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος, συνοδοί προπονητές).

Ο τετραήμερος κύκλος των εκδηλώσεων άνοιξε με την ανάλυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Football for a better chance και τα οφέλη που προσπόρισε στους αθλητές και στις αθλήτριες (η ανάπτυξη της συνεργασίας, η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη).

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Βουκουρέστι, με αγώνες ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ολοκληρώνει μια μακρά περίοδο λειτουργίας του προγράμματος που περιλάμβανε 10 προκαθορισμένες δραστηριότητες για αγόρια και κορίτσια 14-18 ετών σε 10 σωματεία της Αττικής και του Πειραιά με στόχο, εκτός των άλλων, την κοινωνικοποίηση και τη διατήρηση της ενεργούς αθλητικής ιδιότητας των παιδιών τα επόμενα χρόνια.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμετέχει για 1η φορά στο πρόγραμμα Football For a Better Chance, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζεται από την UEFA και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ιταλικού πανεπιστήμιου UNIMORE UNIVERSITY AND REGIO EMILIA.