Βαθμολογία

Έφηβος 37 ετών!

Ο Κώστας Χατζής αποτελεί τον εμβληματικό αρχηγό του Απόλλωνα Λάρισας. Την αγωνιστική περίοδο που αφήσαμε πίσω μας ξεπέρασε τον εαυτό του και συνέβαλε τα μέγιστα τιμώντας πέρα για πέρα στο περιβραχιόνιο του αρχηγού, τόσο εντός, όσα και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Παρά το γεγονός πως διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει μια γεμάτη χρονιά με την φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κατέγραψε 29 συμμετοχές και 2.610 αγωνιστικά λεπτά, πετυχαίνοντας παράλληλα και τέσσερα τέρματα που με την σειρά τους βοήθησαν την ομάδα της Φιλιππούπολης. Η χρονιά σαφέστατα κρίνεται επιτυχημένη σε προσωπικό επίπεδο λόγω των παραπάνω επιδόσεων, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο με τον Απόλλωνα Λάρισας να παραμένει στην Superleague 2, εκμεταλλευόμενος τον εξαιρετικό του δεύτερο γύρο.

Ο,τι και αν πει κανείς για τον Κώστα Χατζή νομίζω ότι θα τον αδικήσει. Η σωματική του κατάσταση και το πάθος με το οποίο αγωνίζεται σε κάνουν να αδυνατείς να πιστέψεις πως έχει κλείσει τα 37 του χρόνια. Αποτελεί τον ορισμό του αρχηγού μέσα στο γήπεδο, τρέχει πρώτος στις μονομαχίες, συμβουλεύει με πραότητα τους συμπαίκτες του και δεν ξεφεύγει με διαμαρτυρίες, μιλώντας τόσο, όσο χρειάζεται ώστε να μην γίνεται υπερβολικός. H εμπειρία του ήταν μονόδρομος να τον οδηγήσει στο να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό.

Κλείνω λέγοντας πως η παρουσία του ήταν συγκινητική. Είναι από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που η κλισέ πολλές φορές έκφραση "δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο" ταιριάζει "γάντι" στο πρόσωπο του αρχηγού του Απόλλωνα Λάρισας. Τον θεωρώ "κόσμημα" τόσο για την ομάδα του, αλλά περισσότερο για τα νέα παιδιά που αγωνίζονται στο πλάι του.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής