Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ενώ όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι στέκεται στο πλευρό των πολιτών. «Αυτό που έγινε με την ενέργεια θα το κάνουμε και με τα καύσιμα. Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα», είπε δίχως να ξεκαθαρίσει εάν θα πρόκειται για μείωση του ΕΦΚ ή για κάποιο άλλο μέτρο.

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Γ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε είναι γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά στα ζητήματα αυτά. «Η ελληνική κυβέρνηση πάντοτε γνωστοποιεί τις θέσεις της στους συμμάχους και βλέπουμε την ομόφωνη και ομόθυμη καταδίκη από το State Department το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον καγκελάριο. Βλέπουμε την αποδοχή των θέσεων και την απήχησή τους επειδή εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες», προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε λεκτικούς διαξιφισμούς με την Τουρκία, οι οποίοι είναι αντιπαραγωγικοί και εκτός του κεκτημένου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Ενημερώνουμε διαρκώς τους διεθνείς οργανισμούς, τους συμμάχους μας και τη διεθνή κοινότητα για την τουρκική επιθετικότητα, βρίσκοντας σταθερή κατανόηση και υποστήριξη παντού. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά και δεν εφησυχάζουμε. Στην παρούσα συγκυρία η σοβαρότητα, η εθνική ομοψυχία, η πολιτική μας σταθερότητα είναι βασικές μας προτεραιότητες»,τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην Τουρκία.

Για την αγροτική επιδότηση Μητσοτάκη: Αυτόματη διαδικασία από την οποία δεν εξαιρείται κανείς

Ακόμα, ο κ. Οικονόμου σχετικά με τα χρήματα που έλαβε ο πρωθυπουργός ως αγρότης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια αυτόματη διαδικασία από την οποία δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένας, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Έρχονται 8.500 διορισμοί εκπαιδευτικών

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα γίνουν 8.586 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, που αποτελούν συνέχεια στις 16.000 προσλήψεις που έγιναν έως τώρα από την κυβέρνηση. «Πρόκειται για 8.586 νέους μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που υλοποιούν οι ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών. Αποτέλεσμα αυτών των νέων προσλήψεων είναι το σύνολο των διορισμών να αγγίζει τους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια. Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών -αυτών των 8.586 εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στο δυναμικό της δημόσιας εκπαίδευσης- πραγματοποιείται σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία. Θυμίζω: 11.700 στη γενική παιδεία, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική εκπαίδευση, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας με διαδικασίες ΑΣΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.

ethnos.gr