Βαθμολογία

Τρίτος κατετάγη στο μήκος ο Λαρισαίος Τάσος Κουρδής

Μεγάλη επιτυχία για τον Λαρισαίο αθλητή Τάσο Κουρδή, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στο Γκραν Πρι Στίβου του Παρισιού. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στο άλμα εις μήκος και κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία του, με επίδοση 6.35 μέτρα, σε ένα στάδιο πολύ καλό, αλλά οι αθλητές στις προσπάθειές τους είχαν κόντρα τον δυνατό αέρα που φυσούσε.
Συνολικά συμμετείχαν 58 χώρες με 1.100 αθλητές και στο ίδιο στάδιο θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά οι παγκόσμιοι αγώνες, ενώ το 2024 θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες.
Κατά τα άλλα, με τους μεταλλιούχους του Τόκιο, Αθανάσιο Προδρόμου και Θανάση Κωνσταντινίδη να κατακτούν θέση στο βάθρο των νικητών σε μήκος και κορίνα αντίστοιχα, έπεσε χθες στο Παρίσι, η αυλαία του Grand Prix στίβου. Στο φινάλε των αγώνων, η Ελλάδα κατέκτησε επιπλέον επτά μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά, με πρωταγωνιστές τους Μανώλη Στεφανουδάκη και Κωνσταντίνο Τζούνη σε ακοντισμό και δισκοβολία αντίστοιχα.
Ο Στεφανουδάκης με καλύτερη βολή στα 29.08 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό F54, ενώ ο Τζούνης ήταν πρώτος στη δισκοβολία F56 με 42.07 μ. Ο Γιάννης Σεβδικάλης ήταν δεύτερος στα 400 μ. Τ62 με 54.68, όπως και ο Γιώργος Κωστάκης στο μήκος T47 με 6.30 μ., ενώ τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Προδρόμου (Τ20) στο μήκος με 6.82 μ., Μαλακόπουλος (Τ62) στο μήκος με 6.51 μ. και ο Κωνσταντινίδης (F32) στην κορίνα με 36.48 μ.

Πηγή: Ελευθερία