Βαθμολογία

Αλλάζει μορφή το Αλκαζάρ…

Τα αθλητικά έργα σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, όπως οι …αθλητές και μεγαλύτερο παράδειγμα αποτελεί το προπονητήριο στίβου του Αλκαζάρ που όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμο μέχρι τέλη Αυγούστου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού: «Μπορεί η πανδημία να είχε βάλει σε πάγο το μεγαλύτερο μέρος των αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα, παρόλα αυτά εμείς συνεχίσαμε τις μελέτες και τις εργασίες για την κατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και το κάναμε γιατί ο αθλητισμός είναι ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, σημαντικό για τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας».

Το έργο, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, αφορά έκταση 7.000 τ.μ., που θα λειτουργεί ως χώρος προπόνησης για τις ανάγκες των αθλητών του στίβου και την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση και κατασκευή της υποβάσης του νέου γηπέδου και η κατασκευή ασφαλτικής στρώσης για τη βάση του στίβου και των βοηθητικών διαδρόμων - προσβάσεων.

Θα ακολουθήσουν:
-Τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν), πάχους 13 - 15 mm, τεσσάρων διαδρομών, μπλε χρώματος και διαγράμμιση.
-Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 20 mm για τις ανάγκες προθέρμανσης.
-Επίστρωση χαλαζιακού - ακρυλικού δαπέδου για τη δημιουργία βοηθητικών διαδρόμων - προσβάσεων.
-Δημιουργία δύο σκαμμάτων με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος.
-Δημιουργία σκάμματος για το αγώνισμα της σφαιροβολίας με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο.
-Κατασκευή περιμετρικού κιγκλιδώματος ύψους ενός μέτρου (κουπαστής) για την οριοθέτηση του χώρου προπόνησης από τις λοιπές εγκαταστάσεις.
-Εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού με προβολείς LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
-Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού με πιστοποίηση της IAAF και συγκεκριμένα: ένα πλήρες σετ άλματος εις ύψος, ένα πλήρες σετ άλματος επί κοντώ, δύο βαλβίδες άλματος εις μήκος και δύο άλματος εις τριπλούν, δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ, μία βαλβίδα σφαιροβολίας και είκοσι εμπόδια αγωνισμάτων δρόμων.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία