Ένα όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών στο δυτικό Βερολίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, μετέδωσε σήμερα το γερμανικό δημόσιο δίκτυο rbb24 επικαλούμενο τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Αυτό επιβεβαίωσε στο rbb εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Η επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 12 ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη στη γωνία Rankestrasse και Tauentzienstrasse. Το όχημα έπεσε πάνω στη βιτρίνα ενός καταστήματος στην εμπορική συνοικία του Βερολίνου, κοντά στον σταθμό "Zoo".

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο rbb ότι ο οδηγός συνελήφθη. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν έπεσε σκόπιμα ή κατά λάθος στους ανθρώπους.

Στο σημείο βρίσκεται η πυροσβεστική με 60 πυροσβέστες.

Tο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016. Τότε ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, είχε καταλάβει ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

Πηγή: skai.gr