Βαθμολογία

Τανσό, ο εκλεκτός για Βόλο

Ο Βόλος βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές με Γάλλο προπονητή για την τεχνική ηγεσία της επόμενης σεζόν. Οι Βολιώτες είχαν φέρει τον βασικό υποψήφιο στην Ελλάδα για επαφές και για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις της ομάδας και περίμεναν πλέον την απάντησή του. Αυτή ήρθε την Παρασκευή και ήταν θετική. Ο 48χρονος Γάλλος προπονητής, Οσβάλντ Τανσό είναι ο εκλεκτός της ομάδας του Βόλου, η οποία έφτασε σε προφορική συμφωνία μαζί του.

Ο Τανσό έχει θητεία στους πάγκους ομάδων της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από ομάδες της τρίτης κατηγορίας, όπως τη Λα Βιτρίν και την Βέντε Πουαρέ. Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χάβρης, στην οποία έμεινε για μια τριετία. Τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας στη χώρα του ήταν η Αμιάν στην οποία ανέλαβε πρώτος προπονητής τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρέμεινε στον πάγκο της ως το καλοκαίρι του 2021, τερματίζοντας στην 7η θέση της Β’ Γαλλίας.

Ο Τανσό παίζει συνήθως με σχηματισμό 4-1-4-1. Στον πάγκο της Χάβρης σε 119 ματς είχε 51 νίκες, 32 ισοπαλίες και 36 ήττες, ενώ στην Αμιάν σε 35 αναμετρήσεις είχε 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 12 ήττες. Το βιογραφικό του είχε αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Βόλου και με τη θετική απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο 48χρονος Γάλλος τεχνικός προχωράει η διαδικασία της επισημοποίησης της πρόσληψής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Μπράτσος που είχε αφήσει πολύ καλό έργο αναλαμβάνοντας ως υπηρεσιακός προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν που πέρασε έχει μιλήσει με τον Τανσό και δεν αποκλείεται να παραμείνει στο τεχνικό τιμ.

Πλέον καθώς κλείνει οριστικά το θέμα του προπονητή μπαίνει μπροστά και ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις προχωρημένες, άλλες που έχουν τσεκαριστεί με τους υπεύθυνους της ομάδας να είναι πανέτοιμοι για να προχωρήσουν στις κινήσεις της ενίσχυσης του ρόστερ που και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι αρκετές σε όλες τις γραμμές.

Πηγή: gazzetta