Βαθμολογία

Η μητέρα των μαχών για τον Δωτιέα Αγιάς

Η ώρα της αλήθειας για τον Δωτιέα Αγιάς έφτασε. Η αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών άρχισε. Την προσεχή Κυριακή στις 17:00 στο γήπεδο Ανάβρας οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική (4ος Όμιλος) και θέλουν τη νίκη για να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν ένα όνειρο ετών πραγματικότητα.

Το έργο των παικτών του Τάσου Μπεριτζά μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς οι φιλοξενούμενοι κυνηγούν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας για να διατηρήσουν τη θέση τους στην προνομιούχο τριάδα. Σε διαφορετική περίπτωση και σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα στο Διγενής – Στυλίδα κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο σενάριο ανόδου για τον Δωτιέα Αγιάς είναι να αναδειχθεί ισόπαλος την Κυριακή, αλλά να λήξει ισόπαλο και το παιχνίδι Διγενής – Στυλίδα, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Διγενή (καλύτερος συντελεστής τεράτων).

Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, ένα είναι το βέβαιο, ότι το ματ της Κυριακής είναι ένας τελικός, με τον Δωτιέα Αγιάς να κρατάει την τύχη στα χέρια του και να δηλώνει απόλυτα συνειδητοποιημένος και παράλληλα αποφασισμένος για την επίτευξη της πολυπόθητης ανόδου.

«Ο στόχος εξαρτάται από εμάς κι αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Ό,τι εξαρτάται από σένα το διεκδικείς και παλεύεις για να το πετύχεις. Είμαστε προετοιμασμένοι και απόλυτα συνειδητοποιημένοι. Η νίκη σημαίνει άνοδο» επισήμανε ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς, μιλώντας στην «Ε» για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής και πρόσθεσε τα εξής:

«Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου γιατί έδειξαν σε καίρια σημεία την προσωπικότητά τους και το ποδοσφαιρικό θράσος τους. Καλούμε τον κόσμο, όχι μόνο της Αγιάς, αλλά και του νομού γενικότερα, γιατί ο Δωτιέας εκπροσωπεί τον Νομό Λάρισας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την προσπάθειά μας. Άλλωστε το αν θα πετύχει την άνοδο ο Δωτιέας ενδιαφέρει και άλλες ομάδες του νομού».

Αναφερόμενος στην ομάδα της Ν. Αγχιάλου και στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης ο Τάσος Μπεριτζάς επισήμανε τα ακόλουθα: «Παίζουμε με μία ομάδα που διαθέτει έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Σίγουρα ο Πύρασος δεν είναι αδιάφορος, γιατί εάν ηττηθεί κινδυνεύει να χάσει την άνοδο.

Αυτά τα παιχνίδια πιστεύω ότι κρίνονται στην ψυχή των παικτών και στις προσωπικές μονομαχίες. Σίγουρα η ποιότητα κάποιων παικτών θα φανεί στο παιχνίδι και το έχουμε αποδείξει σε δύσκολες καταστάσεις. Εάν δείξουμε ομοψυχία και δύναμη, πιστεύω ότι θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς.

Στα θετικά για την ομάδα της Αγιάς καταγράφεται και το γεγονός ότι πλην του γνωστού απόντα Λεσάι δεν υπάρχει κάποια άλλη απουσία, που σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (5/6, 17:00)

Δωτιέας Αγιάς-Πύρασος
Αστέρας Καρδίτσας-Πυρσός
Διγενής Νεοχωρίου-Στυλίδα
Ρεπό: Μακεδονικός Φούφα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μακεδονικός Φ.  15-3 15
2. Πύρασος  17-4  10
3. Δωτιέας Αγιάς 13-6  8
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
4. Διγενής  6-5   8
5. Στυλίδα  4-3   7
6. Αστέρας Κ.   3-12   2
7. Πυρσός  1-26  0

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία