Βαθμολογία

SL 2: Μπαίνουν χρήματα τον Ιούνιο – Κοινό μέτωπο για άνοδο

Θετικά νέα για τα ταμεία των ΠΑΕ προέκυψαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (2/6).

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ έγινε ενημέρωση των ομάδων για τις επαφές που προηγήθηκαν με τους κυβερνητικούς φορείς σε ό,τι αφορά το ποσοστό από τη φορολογία του στοιχήματος. Ισχύει ότι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία ώστε οι ομάδες να πάρουν έναντι έως τις 10 Ιουνίου, ενώ η εξόφληση πηγαίνει για το τέλος του μήνα. Το βασικότερο είναι πως αυτό θα υλοποιηθεί καθώς έχουν τρέξει οι διαδικασίες εκ μέρους κυβερνητικού μηχανισμού και με πρωτοβουλίες του προέδρου της διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκου, ώστε να ανοίξει η κάνουλα.

Παράλληλα, οι ΠΑΕ θα ανασάνουν ακόμα περισσότερο καθώς αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και η τελευταία δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Μετά τα μπαράζ της Βέροιας θα δόθει μάλιστα και το μπόνους κατάταξης το οποίο θα είναι κλιμακωτό.

Κατά τα άλλα, διαπιστώθηκε κοινό μέτωπο για το ζήτημα της ανόδου. Η περσινή αδικία με το 1+1 πρέπει να αποκατασταθεί και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει προσπάθεια αλλά και συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς ώστε να είναι δύο οι ομάδες με απευθείας προβιβασμό.

Στο ΔΣ έγινε ακόμη παρουσίαση μιας πλατφόρμας για τα παιχνίδια που δε θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα αξιολογήσει την πρόταση για τις διαδικτυακές μεταδόσεις.

mikriliga.com