Βαθμολογία

Τσακιρίδης: «Θα ανέβουν και οι 7 πρωταθλήτριες ομάδες»

Το ενδιαφέρον για το πώς θα εξελιχθεί τελικά η υπόθεση Κοζάνης-Μακεδονικού-Λευκίμμης είναι τεράστιο και επηρεάζει συνολικά τα μπαράζ ανόδου στη Super League 2, στα οποία συμμετέχει και ο Ηρακλής Λάρισας. Αρχικά βέβαια η Κοζάνη δικαιώθηκε από το CAS, αλλά όχι στην ουσία της υπόθεσης. Το CAS δέχτηκε ότι δεν θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία από την ΕΠΟ έως ότου αποφασίσει τελεσίδικα για αυτήν την ιστορία.
Ο γενικός αρχηγός και τεχνικός διευθυντής της Κοζάνης, Παναγιώτης Τσακιρίδης, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», για την πολύκροτη υπόθεση με τον Μακεδονικό και τα νέα δεδομένα. «Η Παναχαϊκή έτσι και αλλιώς δεν είχε, ούτε θα έχει, πρόβλημα και ήταν δεδομένο ότι θα ήταν μία από τις ομάδες που θα κέρδιζε μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ την άνοδο στη Super League 2. Όμως όπως έχουν δημιουργηθεί πλέον τα δεδομένα, γιατί η ΕΠΟ τα έχει κάνει θάλασσα σε αυτήν την ιστορία, εκτιμώ ότι τελικά θα ανέβουν και οι 7 πρωταθλήτριες ομάδες. Για εμάς η απόφαση του CAS αποτελεί δικαίωση».
-Η Κοζάνη σε πρώτη φάση κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή το CAS, αποφάσισε ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να επικυρώσει τη βαθμολογία έως ότου να εκδικαστεί στην ουσία η προσφυγή σας. Πότε θα γίνει αυτό και ποια είναι η άποψή σας;
«Από την πληροφόρηση που έχω εκτιμώ ότι και τα μπαράζ είναι θέμα χρόνου να σταματήσουν. Δεν θα έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, αφού επαναλαμβάνω να ανέβουν και οι 7 πρωταθλήτριες των Ομίλων».
-Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο;
«Είναι το πιο δίκαιο. Πιστεύω ότι θα γίνει μία μίνι αναδιάρθρωση. Ξέρετε στην Ελλάδα είμαστε, θα βρεθεί μία μεσοβέζικη λύση. Αυτό που έγινε με τον Μακεδονικό ήταν ανεπίτρεπτο και τραγικό. Η ένσταση που κατέθεσε ήταν απαράδεκτη. Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο, αλλά υπήρξε σε αυτήν την υπόθεση κάτι άσχημο».
-Πόσο κόστισε η προσφυγή στο CAS, άλλοι λένε για 20.000 ευρώ, κάποιοι για 100.000 ευρώ, τι ισχύει;
«Το κόστος είναι μεγάλο, αλλά όχι 100.000 ή 150.000 ευρώ. Μην τρελαινόμαστε, αλλά δεν παύει να είναι ένα σεβαστό ποσό, που δύσκολα θα αποφασίσει μια ομάδα να το διαθέσει. Εμείς ήμασταν σίγουροι. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ήμασταν και η καλύτερη ομάδα στον Όμιλο. Η πορεία μας φέτος και η λειτουργία μας ήταν μια επανάσταση για τα δεδομένα της επαρχίας. Πολλές ομάδες θα ζήλευαν τον τρόπο λειτουργίας μας, που είναι άκρως επαγγελματικός. Αυτό βγήκε και στο γήπεδο».
-Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σας, δεν γίνεται να επαναληφθούν τα μπαράζ με τη συμμετοχή της Κοζάνης αντί του Μακεδονικού...
«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Γνωρίζω ότι το CAS προέτρεψε την ΕΠΟ να βρει μία λύση εξωδικαστική, που να ικανοποιεί τους πάντες. Από βδομάδα που έρχεται θα έχουμε εξελίξεις και θα είναι ραγδαίες».