Βαθμολογία

Εθνική Ελλάδας: Η χρηματιστηριακή αξία των διεθνών ποδοσφαιριστών

Πολλοί διεθνείς σημείωσαν φέτος πολλές επιτυχίες με τις ομάδες τους αλλά και προσωπικά επιτεύγματα τα οποία εκτόξευσαν την χρηματιστηριακή τους αξία η οποία ακόμα και τώρα μπορεί να ανεβαίνει. Το novasports.gr παρουσιάζει τη “βιτρίνα” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Γκουστάβο Πογέτ έκρινε πως οι 26 παίκτες της αποστολής για το Nations League είναι και οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες. Προσέξτε, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και οι πιο ακριβοί, καθώς υπάροχουν και παίκτες που δεν κλήθηκαν και ενδεχομένως να είναι πιο ακριβοί από τους τωρινούς διεθνείς.

Ωστόσο ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε κατω τα κριτήρια όπως τα είχε αναπτύξει και στην εκπομπή Matchday LIVE και επέλεξε τους συγκεκριμένους 26 ποδοσφαιριστές. Με βάση το έγκυρο transfermarkt αλιεύσαμε την χρηματιστηριακή αξία των διεθνών μας και τους παρατάσσουμε από τον ακριβότερο και προς τα κάτω.

Πιο ακριβός του ρόστερ είναι ο 24χρονος Ντίνος Μαυροπάνος (17 εκ. ευρώ) που βοήθησε τη Στουτγκάρδη να παραμείνει στην Μπουντεσλίγκα, ήταν ουκ ολίγες φορές στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής και πρόσφατα αποκτήθηκε από τη γερμανική ομάδα.

Ακολουθεί ο βασικός τερματοφύλακας της Μπενφίκα, Οδυσσέας Βλαχοδήμος (15 εκ.ευρώ), ο οποίος μπορεί φέτος να μην κατέκτησε κάποιο τίτλο, αλλά θεωρεόιται αναντικατάστος στους Αετούς της Λισσαβόνας και ήδη το όνομα του συνδέεται με μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Με 10 εκ. ευρώ στη συνέχεια κλείνουν την πρώτη πεντάδα Τάσος Μπακασέτας, ο Κώστας Τσιμίκας και ο Γιώργος Μασούρας, που είναι ο πιο ακριβός Έλληνας της Super League και ήδη τουρκικές ομάδες ερίζουν για την απόκτησή του με τον Ολυμπιακό πάντως να μη συζητά ποσό κάτω των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις τελευταίες θέσεις με κάτω από ένα εκαομμύριο κοστολογούνται ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στα 32 του χρόνια και οι Παπανικολάου, Ρότα και Κώτσιρας των οποίων η χρηματιστηριάκη αξία πάντως έχει σημειώσει ανοδικές τάσεις τη φετινή σεζόν. Αναλυτικά το χρηματιστήριο της Εθνικής ομάδας:

    Ντίνος Μαυροπάνος: 17 εκ. ευρώ

    Οδυσσέας Βλαχοδήμος: 15 εκ. ευρώ

    Τάσος Μπακασέτας: 10 εκ. ευρώ

    Κώστας Τσιμίκας: 10 εκ. ευρώ

    Γιώργος Μασούρας: 10 εκ. ευρώ

    Χρήστος Τζόλης: 9 εκ. ευρώ

    Δημήτρης Γιαννούλης: 7 εκ. ευρώ

    Ανδρέας Μπουχαλάκης: 5 εκ. ευρώ

    Μανώλης Σιώπης: 4,8 εκ. ευρώ

    Βαγγέλης Παυλίδης: 4 εκ. ευρώ

    Τζορτζ Μπάλντοκ: 4 εκ. ευρώ

    Πέτρος Μάνταλος: 3,2 εκ. ευρώ

    Παντελής Χατζηδιάκος: 3 εκ. ευρώ

    Δημήτρης Γούτας: 2,8 εκ. ευρώ

    Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: 2,5 εκ. ευρώ

    Γιώργος Γιακουμάκης: 2 εκ. ευρώ

    Τάσος Χατζηγιοβάνης: 1,8 εκ. ευρώ

    Γιώργος Αθανασιάδης: 1,7 εκ. ευρώ

    Δημήτρης Κουρμπέλης: 1,5 εκ. ευρώ

    Σωκράτης Διούδης: 1,5 εκ. ευρώ

    Δημήτρης Λημνιός: 1,5 εκ. ευρώ

    Τάσος Δουβίκας: 1,5 εκ. ευρώ

    Γιώργος Τζαβέλλας: 1 εκ. ευρώ

    Αλέξανδρος Πασχαλάκης: 800χιλ. ευρώ

    Γιάννης Παπανικολάου: 700 χιλ. ευρώ

    Λάζαρος Ρότα: 700 χιλ. ευρώ

    Γιάννης Κώτσιρας: 600 χιλ. ευρώ