Βαθμολογία

Ψυχωμένη η ΑΕΛ Κ20 πήρε την πρόκριση στα πέναλτι! (PICS)

Σε ένα ματς για... γερά νεύρα η ΑΕΛ Κ20 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος της Superleague 2 επικρατώντας της Ξάνθης με 5-4 στην "Ρωσική ρουλέτα" των πέναλτι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΪΡΕΤΖΗΣ

Ισόπαλη δίχως τέρματα έληξε η κανονική διάρκεια και η παράταση κάτι που σε συνδυασμό το 1-1 στην πρώτη αναμέτρηση οδήγησε το ματς στην παράταση και μετέπειτα στα πέναλτι. Αρκετός κόσμος στις εξέδρες του Σταδίου "Αλκαζάρ", βοήθησε τους παίκτες του Αποστόλη Ευαγγέλου να πάρουν την πρόκριση. Την δική του παρουσία έδωσε και ο τεχνικός διευθυντής της Κ20 της Ξάνθης και άλλοτε ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Νίκος Κεχαγιάς.

Το ματς:

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν ελαφρώς καλύτερα και ήταν η ομάδα η οποία ήταν πιο απειλητική στο παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης ανήκε στην ομάδα της Ξάνθης και σημειώθηκε στο 5ο λεπτό με τον Καραγιάννη να κάνει την σέντρα και τον Τσελεμπάκη να κάνει την κοντινή προβολή με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 21' ο Αγγελούλης προέβη σε λανθασμένη ενέργεια με τον Καρυπίδη να επωφελείται και να βγαίνει σε θέση βολής ωστόσο το πλασέ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενουμένων σταμάτησε στην αγκαλιά του Αντωνόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα η Ξάνθη έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο 0-1 με τον Καρυπίδη να κάνει το βολέ από τα όρια της περιοχής και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Η μοναδική άξια προς αναφορά στιγμή των "βυσσινί" στο πρώτο μέρος σημειώθηκε δευτερόλεπτα πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όταν ο Χατζής γύρισε σε έναν χώρο που ο Κρικώνης τελείωσε την φάση λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι. Στο 49' ο Κρικώνης βρήκε τον Μπαργιώτα που είδε το πλασέ το οποίο επιχείρησε να φεύγει εκατοστά εκτός εστίας. Στο 56ο λεπτό έπειτα από ωραία εναλλαγή των ποδοσφαιριστών του Αποστόλη Ευαγγέλου η μπάλα έφτασε στον Κρικώνη που έκανε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στην πάνω πλευρά της εστίας του Τσομπανίδη. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα με τον Καρυπίδη να ελίσσεται και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα οι δυο αντίπαλοι έδειξαν να βγάζουν σταδιακή κόπωση. Στο 74' η κεφαλιά του Πιστόλη βρήκε σε ετοιμότητα τον Αντωνόπουλο που του είπε "όχι". Στο 79' ο Καλαϊτζής κινήθηκε από τα αριστερά και δοκίμασε το σουτ με τον Αντωνόπουλο να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση στην αριστερή του γωνιά κρατώντας στο σκορ στο 0-0. Η ΑΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 90ο λεπτό όταν ο Κοτσιανούλης βρέθηκε στην "καρδιά" της περιοχής με δυο αντιπάλους πάνω του και έκανε ένα εκπληκτικό τελείωμα με την μπάλα να φεύγει χιλιοστά δίπλα από την συμβολή των δοκών.

Η λευκή ισοπαλία οδήγησε τους δυο αντιπάλους στην παράταση. Εκεί οι δυο ομάδες δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο με την Ξάνθη να έχει την κατοχή της μπάλας και την ΑΕΛ να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα επίθεση. Παρόλα αυτά. τα πάντα έδειχναν πως όλα θα κριθούν στα πέναλτι και τελικά έτσι έγινε αφού τίποτα το αξιόλογο δεν συνέβη στα 30' του επιπρόσθετου χρόνου.

Φτάνοντας στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι οι "βυσσινί" είχαν καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη ψυχραιμία. Η ΑΕΛ είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντωνόπουλο ο οποίος ευστόχησε στο δεύτερο πέναλτι και μετέπειτα απέκρουσε το τρίτο που εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι. Επιπλέον για την ΑΕΛ ήταν εύστοχοι οι Βλησαρούλης, Μιλτιάδης και Κοτσιανούλης Ο Νίκος Γκοτζαμανίδης που ήρθε να βοηθήσει την προσπάθεια της Κ20 και σαν σε σενάριο από ταινία, έλαχε να εκτελέσει το 5ο πέναλτι με το σκορ εκείνη την ώρα να είναι 4-4. Ο Γκοτζαμανίδης ήταν ψύχραιμος και ευστόχησε γράφοντας το τελικό 5-4 και δίνοντας την πρόκριση στους συμπαίκτες του.

Μετά από τα παραπάνω ακολούθησε ξέσπασμα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Κ20 το χάρηκαν με την ψυχή τους και έγιναν ένα "κουβάρι" πανηγυρίζοντας έξαλλα αυτή τους την μεγάλη επιτυχία. Κάπως έτσι η ΑΕΛ Κ20 προκρίθηκε στο φάιναλ φορ και συνεχίζει να ονειρεύεται. Από πλευράς ΑΕΛ, άπαντες ήταν ξεκάθαροι πως στόχος είναι να έρθει η κούπα του πρωταθλητή στην Λάρισα.

Διαιτητής:

Τσιγαρίδας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί:

Δόδογλου (Φθιώτιδας) – Φαρμάκης (Φθιώτιδας)

ΑΕΛ Κ20 (Αποστόλης Ευαγγέλου – Αποστόλης Κατσιάνος): Αντωνόπουλος, Μπαργιώτας, Αγγελούλης, Χατζής, Κρικώνης (98' Ασίκογλου), Νινίκας, Κοτσιανούλης, Βλησαρούλης, Μιλτιάδης, Γκοτζαμανίδης, Ντιντής.

Ξάνθη Κ20 (Γιάννης Αποστολίδης): Τσομπανίδης, Καραγιάννης(75' Ζεκιράι), Καλαϊτζής (95' Δήμου), Θωμάι, Τυριακίδης, Αναστασιάδης, Τσελεμπάκης (60' Χουμόλλι), Πιστόλης, Αλαγκιοζίδης (60' Χότσκα), Καρυπίδης (60' Αϊβαλή), Ιωσηφίδης.

Άριστοι στα καθήκοντά τους οι έμπειροι παρατηρητές Super League 2 κ. Γιάννης Κοτούμπας (δεξιά) και κ. Βαγγέλης Δημησιάνος (αριστερά).