Βαθμολογία

Σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία και ήττα για τον Ηρακλή Λάρισας (PICS)

Ο Ηρακλής Λάρισας αγωνίστηκε κόντρα στην Προοδευτική για την 4η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Super League 2 (28/5). Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 4-0, ένα αποτέλεσμα που αποτελεί «μαγική εικόνα», αφού οι Λαρισαίοι έχουν κάθε λόγο να «φωνάζουν» για σημαντικές στιγμές στο παιχνίδι που αδικήθηκαν από την διαιτησία. Μάλιστα από ένα σημείο και μετά, αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα του σκορ, αφού η ψυχολογία των παικτών του Ηρακλή επηρεάστηκε στο απόλυτο! Εξάλλου ο Ηρακλής διαθέτει ένα νεανικό ρόστερ και παρατάχθηκε στον Κορυδαλλό με απουσίες (Παπαγεωργίου, Καμπέρης), αλλά και κάποιους παίκτες ανέτοιμους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ

Ο Ηρακλής ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μέχρι το 20’ ήταν αυτός που «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο, είχε ευκαιρίες αλλά και ένα γκολ που ακόμη απορούμε γιατί δεν μέτρησε!!!

Στο 19’ σε μία φάση «καθαρή», ο Αλεξίου πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, σκόραρε, αλλά ο πρώτος επόπτης σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ, μία απόφαση που όπως δείχνει και το βίντεο του αγώνα δεν τον δικαιώνει και σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Ηρακλή.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ηρακλής δέχθηκε το γκολ σε μία φάση που και εκεί οι φιλοξενούμενοι αδικούνται (!!!) αφού στην αρχή της φάσης έγινε φάουλ υπέρ του Ηρακλή αλλά ο ρέφερι έδωσε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων και στη συνέχεια σημειώθηκε το γκολ!

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι συνεχίστηκε με φάσεις εκατέρωθεν. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από τους γηπεδούχους και αρκετές φορές ο διαιτητής δεν εφάρμοσε τον κανονισμό (κίτρινη κάρτα).

Ο Ηρακλής απείλησε στο πρώτο μέρος. Στο 10' ο Ζαφειρίου έκανε το φάουλ με τον Γκαλίτσιο να κάνει την κεφαλιά και τον Χαλκίδη να μπλοκάρει.

Ο Παπαδόπουλος στο 15’ έγινε απειλητικός αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ένα λεπτό μετά ο Γκίκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 27' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Ποτουρίδης έκανε τη σέντρα και ο Κρητικός με προβολή νίκησε τον Παπαγιάννη για το 1-0. Στο 41' ο Κυριαζής έκανε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Λάρισας έδιωξε και ο Μακρυγιάννης στην επαναφορά με κεφαλιά σε ανυπεράσπιστη εστία δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (2-0).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έχοντας τον «αέρα» των δύο τερμάτων ήταν ανώτεροι και κέρδισαν το ματς, ενώ ο Ηρακλής αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην ολοκλήρωση των πολλών φάσεων που δημιούργησε.

Από το 51’ – 53’ ο Ηρακλής έχασε τρεις ευκαιρίες. Αρχικά με Παπαδόπουλο – Αλεξίου, στη συνέχεια με Μπάμη και ξανά με Παπαδόπουλο.

Στο 55' ο Μακρυγιάννης με σουτ έκανε το 3-0. Στο 71' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο γήπεδο λόγω αποβολής του Πατσατζόγλου με δεύτερη κίτρινη.

Στο 73’ ο Γκίκα έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει αλλά το σουτ που έκανε πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 75' ο Ηρακλής έμεινε και αυτός με δέκα παίκτες αφού δέχθηκε την απευθείας κόκκινη ο Ναρίνογλου (ανέκοψε ως τελευταίος παίκτης τον Αλεξίου στην αντεπίθεση).

Στο 75' ο Ποτουρίδης με σέντρα - σουτ πέτυχε το τελικό 4-0. Στο 86' ο Ηρακλής έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ όμως το σουτ του Αγροδήμου κατέληξε στο δοκάρι του Χαλκίδη.

Προοδευτική (Γιάννης Μάγγος) Χαλκίδης, Νάστος, Δημακάκος (66' Παρασκευόπουλος), Πατσατζόγλου, Βοσνακίδης, Μεγαρίτης, Τσαφταρίδης (31' Αλεξίου), Ποτουρίδης, Κρητικός (81' Τσιαβός), Κυριαζής (66' Όμο), Γκόγκα (31' Μακρυγιάννης).

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης) Παπαγιάννης, Μπαλαμώτης, Δοδοντσάκης (59' Κακαβίτσης), Γκαλίτσιος, Κούλπας, Αγρόδημος, Μπάμης (59' Ναρίνογλου), Παπαδόπουλος (59' Χρηστίδης), Αλεξίου (86' Σταμάτης), Ζαφειρίου, Γκίκα.

Διαιτητική τριπλέτα: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου). 4ος: Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων).