Βαθμολογία

«Γκέλαρε» ξανά και έχασε πολύτιμο έδαφος ο Δωτιέας Αγιάς (PICS)

Άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς έχασε στην έδρα του ο Δωτιέας Αγιάς στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική (25/5). Συγκεκριμένα παραχώρησε ισοπαλία στο γήπεδο Ανάβρας κόντρα στον Αστέρα Καρδίτσας (2-2).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Λάζαρο Κουμπούρα που κράτησε την Αγιά με «σφυγμό». Το γκολ διατηρεί την ομάδα της Αγιάς στο «κόλπο» της ανόδου αν και πλέον δεν εξαρτιέται από την ίδια αν θα τα καταφέρει ακόμη και αν κάνει δύο στα δύο στα εναπομείναντα ματς.

Το ματς έγινε με έντονη ζέστη γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων. Ο ρέφερι της αναμέτρησης αναγκάστηκε να διακόψει δύο φορές το ματς για να μπορέσουν να δροσιστούν λίγο οι παίκτες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Δωτιέα που στην πρώτη του ευκαιρία στο 1’ σκόραρε. Ο Μακρής έβγαλε ωραία τη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Χατζής με τακουνάκι έκανε το 1-0.

Μάλιστα δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ξανά, αλλά ο Τσατσαλίδης σημάδεψε το δοκάρι. Στο 8’ ο Ντόβας έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς και στο 17’ απείλησε ξανά με τον Τζέκο να κάνει το σουτ, αλλά ο Μάλτζαρης μπλόκαρε σταθερά.

Στο 35’ ο Δωτιέας έφτασε και πάλι κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Μακρής έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Στο 45’ ο Μπιτέλης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45’ + 2’ ο Τσιρογιάννης έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ντόβα που στον κενό χώρο πλάσαρε για το 1-1, σκορ που ήταν και ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Δωτιέας έκανε κάποιες αλλαγές από νωρίς για να βελτιώσει την εικόνα του. Ο Μακρής στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους στο 46’ έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 58’ ο Μπλατσέρης έκανε το σουτ από πλάγια θέση η μπάλα λίγο άουτ. Στη συνέχει του αγώνα ο Αστέρας ανέβασε στροφές και με την ποιότητα αρκετών παικτών που διαθέτει κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του ενώ ο Δωτιέας δεν έδειχνε να έχει τα ψυχικά αποθέματα αφού και το άγχος ήταν έντονο.

Για να φτάσουμε στο 77’ όταν ο Μπιτέλης έδωσε την πάσα ακριβείας στον Καραγιάννη που είχε μπει λίγο νωρίτερα που με πλασέ έκανε το 1-2. Το μόνο που κατάφερε ο Δωτιέας ήταν να σκοράρει στο 90’ + 3’ με τον Κουμπούρα μέσα από την περιοχή με σουτ, ύστερα από πάσα του Σούμπαση.

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Τσακάλι, Δημολιός, Μάνικος (65’ Πατσιωτός), Ντακούλας, Κουμπούρας, Σούλης (46’ Γκατζούλης), Τσιρογιάννης (46’ Σούμπασης), Τσατσαλίδης, Χατζής (58’ Μπλατσέρης), Μακρής.

Αστέρας Καρδίτσας (Γιάννης Παφλιάς): Γεωργαντζάς, Ζάρρας, Καραγκούνης, Μάττας, Καλύβας, Σάββας (65’ Μπάλλας), Μπιτέλης, Μίχος (59’ Ρόβας), Τζέκος, Τσιρογιάννης (70’ Καραγιάννης), Ντόβας.

Διαιτητική τριπλέτα: Ρηγόπουλος, Γκόγκος, Ζουρνατζίδης (Ημαθίας).