Βαθμολογία

Λευτέρης Αστράς, ο φύλακας - άγγελος του Απόλλωνα Λάρισας!

Ο Λευτέρης Αστράς είναι ένας ξεχωριστός τερματοφύλακας. Αποτέλεσε ίσως μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια για τον Απόλλωνα Λάρισας. Στο πρόσωπό του η ομάδα της Φιλιππούπολης βρήκε τον "άσσο" που της έδωσε σιγουριά και προσωπικότητα κάτω από τα δοκάρια.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής

Σε έναν μέτριο πρώτο γύρο για τον Απόλλωνα, ο πορτιέρο του Απόλλωνα έδωσε βαθμούς στην ομάδα του οι οποίοι αποδείχτηκαν "χρυσάφι" για την Λαρισινή ομάδα. Αποκορύφωμα στα δικά μου μάτια αποτελεί το 0-0 στην Ξάνθη εκεί όπου κράτησε το σκορ ουσιαστικά μόνος του απέναντι σε μια ομάδα η οποία σφυροκοπούσε την εστία του. Στην πορεία ήρθαν κι άλλες σημαντικές εμφανίσεις όπως αυτή στου "Ρέντη" εκεί όπου ο Απόλλων πήρε σπουδαίο διπλό με τον Λευτέρη Αστρά να κάνει ακόμη μια κομβικής σημασίας εμφάνιση. Υπήρξαν σίγουρα κι άλλες μεγάλες εμφανίσεις που σίγουρα μου διαφεύγουν και ενδεχομένως να τον αδικώ.

Βλέποντας γενικότερα την ομάδα του Απόλλωνα ήταν λογικό στον δεύτερο γύρο ο Έλληνας τερματοφύλακας να ανεβάσει την απόδοσή του και να πάρει περισσότερη ψυχολογία. Η συνολική αγωνιστική άνοδος των ποδοσφαιριστών και η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας έκαναν τον Λευτέρη Αστρά έναν γκολκίπερ ο οποίος εξελίχθηκε σε πολυτέλεια στα δικά μου μάτια συνολικά για την κατηγορία.

Επιπλέον, παρακολουθώντας τον Απόλλωνα πολλές φορές από κοντά είδα έναν τερματοφύλακα ο οποίος είναι συμμετοχικός και κατευθύνει ηγετικά την άμυνά του. Τέλος, ως μια τελική αναγνώριση της συνεισφοράς του ήρθε το περιβραχιόνιο για τον ίδιο ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική περίοδο 2021 - 2022.