Βαθμολογία

ΑΕΛ Τα οικονομικά σε πρώτο πλάνο…

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου με κύριο θέμα τα οικονομικά, τα οποία μπήκαν στην ατζέντα ακόμα πιο επιτακτικά μετά τις προσφυγές των πρώην ποδοσφαιριστών Ντουρμισάι και Τσόσιτς που θα εκδικαστούν αύριο Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ντουρμισάι οφείλονται 20.000 ευρώ και στον Τσόσιτς 10.000 ευρώ. Αυτήν τη στιγμή όμως, το κυριότερα πρόβλημα της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι οι μηνιαίες δόσεις σε Εφορία και ΙΚΑ. Στην Εφορία υπάρχουν τρεις κατηγορίες ρυθμίσεων σε 48, 72, 100 δόσεις και στο ΙΚΑ τρέχοντες δόσεις.
Στην Εφορία τα χρέη είναι μηνιαίως 35.000 ευρώ, ενώ στο ΙΚΑ 12.000 ευρώ. Παράλληλα τα σημαντικά χρέη είναι σε Πέτριτς, Στάνκοβις και Γκοΐκοβιτς, ύψους 400.000 ευρώ, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί η λαρισινή ομάδα να πάρει αδειοδότηση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε πρόταση στους τρεις να δοθούν 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρέη να ρυθμιστούν σε δύο χρόνια, ώστε να λυθεί το θέμα.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει απάντηση και αυτήν τη στιγμή ο μεγαλομέτοχος είναι έτοιμος να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση, αφού η ολική εξόφλησή τους, αν δεν δεχτούν τον διακανονισμό, θα γίνει σε δύο χρόνια με δεδομένο ότι η ΑΕΛ έχει συμβόλαια παικτών και δεν χρειάζεται μεταγραφές. Κάτι που σημαίνει ότι, αν συνεχιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις, το ποσό θεωρητικά θα απομειωθεί ως αξία χρήματος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Η ΑΕΛ έκανε πρόταση για ανανέωση συμβολαίου στον Θανάση Παπαγεωργίου και στον Κώστα Θεοδωρόπουλο και περιμένει την απάντησή τους ως αύριο. Σχετικά με την προετοιμασία, το πιθανότερο είναι να αρχίσει στις 15 Ιουλίου.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Τα σενάρια αναδιάρθρωσης που δημοσίευσε η «ΕτΔ» αρχίζουν και πυκνώνουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας: «Το σενάριο αναδιάρθρωσης της Super League ότι η υπόθεση Παναιτωλικού είναι αρκετά σοβαρή, αφού υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα «βγουν» στην ακροαματική διαδικασία, ο Παναιτωλικός κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Λαμία σώνεται και ο Απόλλων Σμύρνης παίζει μπαράζ.
Σε περίπτωση που προχωρήσει και μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση με 16 ομάδες προκύπτουν νέα δεδομένα. Αν υποβιβαστεί ο Παναιτωλικός, οι ομάδες της Super League γίνονται 13. Απόλλων Σμύρνης και Βέροια δεν θα παίξουν μπαράζ, θα είναι και οι δύο στην πρώτη κατηγορία, φτάνουμε τις 15 και λείπει μία. Κενό που θα καλυφθεί από τις δεύτερες της Super League 2. ΑΕΛ και Καλλιθέα θα τεθούν αντιμέτωπες σε νέο μπαράζ για να καλυφθεί το κενό. Ακραίο το σενάριο, αλλά στην Ελλάδα είμαστε!». Το ερώτημα είναι με τι ομάδες θα αγωνιστούν και πότε θα γίνει το μπαράζ των δεύτερων των Ομίλων της Super League 2...

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία