Βαθμολογία

Έ(X)ασε σπουδαία ευκαιρία ο Ηρακλής Λάρισας (PICS + VIDEO)

Στην λευκή ισοπαλία (0-0) έμειναν Ηρακλής Λάρισας και Μακεδονικός για την τρίτη αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στην Super League 2, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο "AEL FC ARENA" την Κυριακή (22/5). Ανώτερος ο Ηρακλής καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες και έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο.

">http://

Το ματς: 

Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα ώστε να πάρει τα ηνία του αγώνα από νωρίς. Η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης σημειώθηκε στο 11' όταν έπειτα από όμορφη συνεργασία των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Αλεξίου ο οποίος με σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Το παιχνίδι παίζονταν υπό καταρρακτώδη βροχή κάτι το οποίο δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλησαν να πιέσουν και να φτάσουν με πλάνο και υπομονή προς τα καρέ του Γουναρίδη. 

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 23ο λεπτό όταν ο Λάλκοβιτς ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χάμου. Οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Χατζηλιάδη έμπαιναν δυνατά στις μονομαχίες κλέβοντας αρκετές μπάλες ψηλά. Εκείνο το οποίο έδειχνε να τους λείπει ήταν μια καλή τελική πάσα που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει η Λαρισινή ομάδα. Στο 42' ο Ζαφειρίου βρέθηκε σε θέση βολής με πολύ καλές προοπτικές ωστόσο το σουτ που πραγματοποίησε πάνω στην κίνηση πέρασε πάνω από την συμβολή των δοκών. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να είναι ανώτερος αλλά να μην έχει το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια ώστε να σκοράρει.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Χατζηιλιάδη μπήκαν πολύ δυναμικά και "έσφιξαν το κλοιό" γύρω από τα καρέ του Γουναρίδη. Στο 46' η προβολή του Μπάμη κατέληξε εύκολα στα χέρια του πορτιέρο του Μακεδονικού με τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή να αιφνιδιάζεται. Στο 49' ο Αλεξίου έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, ο Παπαγεωργίου έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Αλεξίου να κάνει την καρφωτή κεφαλιά από κοντά και τον Γουναρίδη να απογειώνεται και να του λέει όχι κάνοντας την επέμβαση του ματς μέχρι εκείνο το σημείο. 

Κυλώντας ο χρόνος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή του παιχνιδιού. Στο 61ο λεπτό ο Ηρακλής σημείωσε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία με τον Αλεξίου να κινείται από τα αριστερά και να γυρίζει σε έναν χώρο που ο Γκίκα επωφελήθηκε από την αδράνεια των αμυντικών και σούταρε με τον Γουναρίδη να διώχνει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απέδιδαν και ωραίο ποδόσφαιρο βγάζοντας ευκαιρίες μέσα από αυτό. Στο 66ο λεπτό έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας αυτή έφτασε στον Μπάμη που έκανε το τελείωμα με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Ο Χρήστος Χατζηλιάδης "ανακάτεψε την τράπουλα" αλλάζοντας αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στο πολυπόθητο τέρμα που θα της έδινε το τρίποντο. Ο Ηρακλής το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όμως φαινόταν πως κάτι του έλειπε και πάλι στην τελική πάσα που θα "ξεκλείδωνε" την αντίπαλη άμυνα.  Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τριπλό σφύριγμα της λήξης με τον Ηρακλή να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο.

Διαιτητής: 

Μπαλαχούτης (Πειραιά)

Βοηθοί: 

Πετρίδης (Πειραιά) - Καρακελές (Πειραιά)

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης - Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Χάμος, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Γκαλίτσιος, Δοδοντσάκης (56' Κούλπας), Αγρόδημος, Γκίκα, Μπάμης, Αλεξίου(76' Κακαβίτσης), Ζαφειρίου, Χριστίδης (81' Ναρίνογλου).

Μακεδονικός (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Χατζηκωσταντίνου, Δοξάκης (70' Ζαννάκης), Τσιαμπάζης (74' Αναγνώστης), Βασιλείου, Καράμπελας (84' Γουνόπουλος), Μπρατσιάνι, Γαρύφαλος, Τσουκάνης, Λάλκοβιτς (70' Ουζούνογλου).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Δαϊρετζής