Βαθμολογία

Έρχονται εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου

Το προσεχές δεκαήμερο αναμένεται να είναι καθοριστικό για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη επιθυμούν μέχρι το τέλος Μαΐου, το αργότερο αρχές Ιουνίου, να έχει βρεθεί ο χρηματοδότης για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Για τον λόγο αυτό οι κινήσεις θα επισπευστούν, όπως και οι επαφές και συζητήσεις με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Βόλο, αλλά και εκτός Μαγνησίας, τους οποίους έχουν προσεγγίσει.

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, οι όποιες κινήσεις δεν βγαίνουν προς τα έξω, με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη να κρατούν «στεγανά», επιδιώκοντας να βρουν την καλύτερη λύση για τον σύλλογο. Έχουν βάλει κάτω τα οικονομικά στοιχεία, όσον αφορά τα χρήματα που θα χρειαστούν για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό και πάνω σ’ αυτόν τον προϋπολογισμό θα συζητήσουν με όσους ενδιαφερθούν να «τρέξουν» το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο χρόνος, πάντως, θα αρχίσει να πιέζει τον Ολυμπιακό, αν δεν βρεθεί γρήγορα το άτομο που θα λειτουργήσει την ομάδα. Από την άλλη, οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και τις προτάσεις, εφόσον υπάρξουν, τις οποίες θα πρέπει να φέρουν στη γενική συνέλευση, με τα μέλη να αποφασίζουν σε ποιον θα δοθεί το χρίσμα.

Σε παρόμοια θέση ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί το 2016, όταν η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μεσούσης της περιόδου. Εκείνη τη χρονιά, η διοίκηση του Ερασιτέχνη, μαζί με τους Ευριπίδη Τσιμπανάκο και Παναγιώτη Μποτσιβάλη, έβαλαν και πάλι την ομάδα στο πρωτάθλημα (Γ’ Εθνική) και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ανέβει ο Ολυμπιακός κατηγορία. Το 2019 ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ, την κατηγορία που δημιούργησε ο τότε υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν και πάλι στη τρίτη τη τάξει κατηγορία, αν και είχαν κερδίσει άνοδο για τη Β’ Εθνική.

Το βολιώτικο συγκρότημα έπαιξε τρία χρόνια σε επαγγελματικές κατηγορίες (δύο στη Φούτμπολ Λιγκ και μία στη Σούπερ Λιγκ 2) και πλέον, καλείται να βρει τον διοικητικό ηγέτη, ο οποίος θα αναλάβει να λειτουργήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, με σκοπό την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Είναι λογικό, πάντως, να υπάρχει ανησυχία στους κόλπους των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Θυμίζουμε, ότι τον νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους, θα υπάρξει μείωση των ομάδων, αλλά και μεγαλύτερος ανταγωνισμός για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2, όταν θα υπάρχουν ισχυρές και ιστορικές ομάδες, που θα παλέψουν για να ανέβουν κατηγορία. Οι μετακινήσεις θα είναι πιο μακρινές, τα έξοδα περισσότερα, όταν μάλιστα οι ομάδες θα πρέπει να ασφαλίζουν τους ποδοσφαιριστές, ενώ δεν θα υπάρχουν έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και κρατική επιχορήγηση από το «Στοίχημα», όπως συμβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Τα μοναδικά έσοδα θα είναι από τα εισιτήρια (διαρκείας και απλά) και από χορηγίες. Βέβαια, το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα είναι μεγαλύτερο για την ομάδα, αν ο Ολυμπιακός δημιουργήσει ένα σύνολο, ικανό να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία.

Πηγή: e-thessalia