Βαθμολογία

Τελικός Κυπέλλου 2022: Ο κάτοχος γλιτώνει ένα γύρο στο Conference League!

Με ποιο τρόπο η Ρόμα δίνει τη δυνατότητα στον Κυπελλούχο να μπει στο Conference League απ’ τον γ’ προκριματικό. Πέρα απ’ τον τίτλο, το γόητρο, τη χαρά που θα πάρει ο κόσμος, κάθε ομάδα του τελικού Κυπέλλου Λουξ, έχει έξτρα κίνητρο για την κατάκτηση του τροπαίου. Επιπλέον μέρες διακοπών και έναν γύρο λιγότερο στη «μάχη» για είσοδο στους ομίλους του Conference League!

Οι Ελληνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ήταν προγραμματισμένο να «μπουν» απ’ τον β’ προκριματικό. Όμως η νίκη της Ρόμα επί της Τορίνο της δίνει το εισιτήριο για το Europa League κι αυτό φέρνει ντόμινο που ευνοεί και τη χώρα μας!

Αποτέλεσμα είναι ο κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας, να αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον γ’ προκριματικό γύρο. Δηλαδή αντί για τα τέλη Ιουλίου, στις αρχές Αυγούστου. Περίπου 20 μέρες πιο αργά, διάστημα σημαντικότατο στην προετοιμασία των ομάδων.

Απ’ τη στιγμή που Ρόμα και Φέγενορντ έχουν εξασφαλίσει θέσεις για το Europa League μέσω Πρωταθλημάτων, δεν χρειάζεται να πάει το εισιτήριο στον κάτοχο του Conference League. Έτσι μέσω του περίφημο rebalance, προκύπτουν οι εξής εξελίξεις:

Οι Κυπελλούχοι Τουρκίας, Δανίας, Κύπρου πάνε στα πλέι-οφ του Europa League.

Οι Κυπελλούχοι Σερβίας και Τσεχίας πάνε στον γ’ προκριματικό του Europa League.

Οι Κυπελλούχοι Κροατίας, Ελβετίας, Ελλάδας κερδίζουν έναν γύρο και πάνε στον γ’ προκριματικό του Conference League!

Η εξέλιξη αυτή είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ και σημαίνει ότι ο νικητής του αποψινού τελικού θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις περίπου 20 ημέρες αργότερα, αφού τα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό είναι προγραμματισμένα για τις 4 και 11 Αυγούστου.

onsports.gr