Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Ίβιτσα Όσιμ, πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα της Βόσνιας, ο Όσιμ άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη Γκρατς όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.
Ποιος ήταν ο Ίβιτσα Όσιμ
Γεννήθηκε στο Σαράγεβο στις 6 Μαΐου 1941 και έκανε σημαντική καριέρα αγωνιζόμενος στη θέση του μέσου. Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας 16 φορές και σκόραρε 8 τέρματα.
Ο Ίβιτσα Όσιμ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1978 ξεκινώντας την προπονητική του καριέρα. Έκατσε στον πάγκο της Ζελέσνιτσαρ, της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, της Παρτιζάν, της Στουρμ Γκρατς και της Εθνικής Ιαπωνίας.
Το ελληνικό φίλαθλο κοινό τον γνώρισε ως προπονητή του Παναθηναϊκού.  Ο Όσιμ έκανε στον πάγκο του τριφυλλιού το 1992 διαδεχόμενος τον Βασίλη Δανιήλ. Έμεινε στους πράσινους σχεδόν δύο χρόνια και κατέκτησε το Κύπελλο του 1993 μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν αυτός που τον διαδέχθηκε. Μετά την αποχώρησή του από την ελληνική ομάδα ανέλαβε την αυστριακή Στουρμ Γκρατς, στην οποία έμεινε 8 χρόνια (1994-2002). Οι τελευταίες του προπονητικές δουλειές ήταν στην Ιαπωνία.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ