Βαθμολογία

Οταν ο Τσιώλης γράφει βιβλίο…

Ο Σάκης Τσιώλης έγραψε ιστορία με την ΑΕΛ σαν παίκτης και σαν προπονητής, καθώς όταν το 1982 μετακινήθηκε στη Λάρισα από την Αναγέννηση Καρδίτσας, το 1988 πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδος και το Κύπελλο το 1985. Τον Ιούνιο του 2016 πανηγύρισε σαν προπονητής και την άνοδο της ομάδας στη Super League 1.
Στη Λάρισα έρχεται αύριο και σαν συγγραφέας σε βιβλίο που έγραψε με τον γιο του Βαγγέλη (προπονητής τη νέα χρονιά στο Κερατσίνι) το οποίο στις 7.30 το απόγευμα θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα), Γ. Παπανδρέου 2.
Για την καλύτερη κατανόησή του συνοδεύεται και από video-animation, το οποίο μπορεί να το δει όποιος το διαβάσει σε οποιαδήποτε συσκευή, σαρώνοντας το QR-code που βρίσκεται δίπλα από κάθε άσκηση.
Το βιβλίο με τίτλο «Επίλυση Αγωνιστικών Προβλημάτων» αποτελείται από τρεις ενότητες: Ολική προσέγγιση προπονητικής ποδοσφαίρου, Προβλήματα και λύσεις, Ασκησιολόγιο.
Η πρώτη ενότητα ονομάζεται «Ολική προσέγγιση προπονητικής» και θέτει τις βασικές αρχές μέσα στις οποίες πρέπει να δομείται μία προπονητική μονάδα και η προπόνηση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αναλύονται έννοιες όπως προσέγγιση, στυλ παιχνιδιού, τακτική, στρατηγική και πλάνο παιχνιδιού.
Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Προβλήματα και λύσεις» αναλύονται και παρουσιάζονται ολόκληρες προπονητικές μονάδες βασισμένες σε προβλήματα που είχαν διαπιστώσει οι συγγραφείς μέσα από τα παιχνίδια. Προτείνονται συγκεκριμένες ασκήσεις για προοδευτική στόχευση και βελτίωση του προβλήματος. Η δομή της προπονητικής μονάδας βασίζεται στην ολική μέθοδο και μπαίνουμε κατευθείαν στις ασκήσεις μέσα από υπο-ομαδικές και ομαδικές σχέσεις πάνω στο σύστημα της ομάδας, αλλά και του αντιπάλου. Η προσέγγιση περιλαμβάνει πάντα τη θεωρητική αναφορά στο πρόβλημα, τον τρόπο σκέψης και τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Στην τρίτη ενότητα παρατίθεται ένα χρηστικό ασκησιολόγιο για τον εμπλουτισμό της προπόνησης. Το ασκησιολόγιο αφορά συγκεκριμένες ενότητες του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, όπως: passing game, μετάβαση, τελειώματα, τεχνική-νοητικές ασκήσεις και τακτική.
Όλες οι ασκήσεις στο δεύτερο και στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται με έγχρωμα διαγράμματα.

Πηγή: Ελευθερία