Βαθμολογία

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο ΠΟ Ελασσόνας (PICS)

Στα πέναλτι κέρδισε τον Ηρακλή Λάρισας με σκορ 8-9 (0-0 κ.δ. και παρ.)

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσε τις θύρες 2, 3 και 4 του ιστορικού σταδίου Αλκαζάρ (πάνω από 2.000 κόσμος), ο ΠΟ Ελασσόνας κατέκτησε τον 49ο τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΛ, κερδίζοντας στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι τον Ηρακλή Λάρισας με 8-9 (0-0 κ.δ. και παρ.). Το παιχνίδι ήταν γεμάτο πάθος, ένταση και δύναμη και είχε πολύ σασπένς.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε έναν πραγματικά εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο. Η ΕΠΣΛ έκανε πολύ καλή δουλειά αναφορικά με την οργάνωση του μεγάλου τελικού και γι’ αυτό αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ένωσης Δημήτρη Μπουχλαριώτη καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τους υπαλλήλους.

Το ματς παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες, καθώς και φίλαθλοι που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες ομάδων, προπονητές αλλά και ποδοσφαιριστές ήταν εκεί για να δούνε τον μεγάλο τελικό.

Ήταν πραγματικά μία γιορτή για ποδόσφαιρο του νομού μας. Στο αγωνιστικό μέρος, το ματς είχε ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο ΠΟΕ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο Ηρακλής Λάρισας διεκδίκησε με αξιώσεις τον τίτλο και πλέον το μυαλό του θα στραφεί στα μπαράζ ανόδου διεκδικώντας την άνοδο στη Super League 2, μετά την εξαιρετική πορεία και την δίκαιη πρωτιά που κατάκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Σε εξαιρετική ημέρα βρέθηκαν οι δύο τερματοφύλακες, Τάσος Παπαγιάννης και Κώστας Γούπος όπου τα έδωσαν όλα και πραγματικά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Στο 4’ ο Γκουντρουμπής μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, φάουλ εκτέλεσε ο Καμπέρης, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 8’ σουτ του Αγρόδημου, η μπάλα δίπλα από την εστία. Δέκα λεπτά μετά ο Καμπέρης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκαλίτσιος που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά, με τον Γούπο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 19΄ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκουντρουμπή αλλά ο διαιτητής του αγώνα κ. Κουκούλης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στο 34’ ο Τόλιος έκανε ο σουτ από καλή θέση, η μπάλα στα χέρια του Παπαγιάννη. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το δυνατό σουτ, εξαιρετική ήταν η απόκρουση του Παπαγιάννη σε κόρνερ.

Στο 43’ ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά… ο Αλεξίου στην αντεπίθεση από πλάγια αριστερά δεν έδωσε έγκαιρα την πάσα στους δύο συμπαίκτες του που είχαν φτάσει φάτσα με το τέρμα, με αποτέλεσμα ο αμυντικός του ΠΟΕ που μάρκαρε τον Αλεξίου να του πάρει την «μπουκιά μέσα από το στόμα».

Στο 46’ ο Τόλιος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 51’ σουτ του Γκουντρουμπή, η μπάλα στα χέρια του Παπαγιάννη. Ένα λεπτό μετά κεφαλιά του Ζαφειρίου, ανάγκασε τον Γούπο να διώξει σε κόρνερ με υπερένταση. Στο 53’ γέμισμα του Ζαφειρίου, η μπάλα δίπλα από την εστία.

Στο 61’ ο Ματούλας το σουτ, στην κλειστή γωνία έβγαλε σε κόρνερ ο Παπαγιάννης. Πέντε λεπτά μετά σουτ του Χριστίδη, η μπάλα άουτ. Στο 110’ ο Καμπέρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκαλίτσιος πήρε την γυριστή κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ. Στην ημίωρη παράταση, υπήρχε έντονη κόπωση στους παίκτες και των δύο ομάδων και έτσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Κούλπας (απέκρουσε ο Γούπος)

Λαγός 0-1

Αγρόδημος 1-1

Ματούλας (απέκρουσε ο Παπαγιάννης)

Κακαβίτσης 2-1

Κοντοθανάσης 2-2

Καμπέρης 3-2

Καραλούλης 3-3

Γκαλίτσιος 4-3

Γκουντρουμπής 4-4

Παπαγεωργίου 5-4

Ιγγλέζος 5-5

Παπαδόπουλος 6-5

Νταμπώσης 6-6

Ναρίνογλου 7-6

Ντουλάγκ 7-7

Δοδοντσάκης 8-7

Φουρκιώτης 8-8

Βαγενάς (άουτ)

Γκαμπέτας 8-9

MVP ο Γκαμπέτας

Ο Βασίλης Γκαμπέτας ο οποίος ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, αναδείχθηκε και MVP του τελικού.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Γκαλίτσιος, Δοδοντσάκης, Αγρόδημος, Γκίκα (92΄Ναρίνογλου), Μπάμης (75΄Λώττας, 95΄λ.τ. Βαγενάς), Αλεξίου (92’Κούλπας), Ζαφειρίου (83΄Παπαδόπουλος), Χριστίδης (75΄Κακαβίτσης).

ΠΟ Ελασσόνας (Βαγγέλης Μόρας): Γούπος, Κακάμης (100΄Καραλούλης), Νταμπώσης, Λαγός, Φουρκιώτης, Κοντοθανάσης, Χαλάτσης (70΄Ντουλάγκ), Καραγκούνης (70΄Γκαμπέτας), Γκουντρουμπής, Ματούλας, Τόλιος (70΄Ιγγλέζος).

Διαιτητές:
Κουκούλης Αδάμος. Α’ Βοηθός: Μάνος Βασίλειος. Β’ Βοηθός: Δεδικούσης Γρηγόριος.
4ος Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος Αγησίλαος.
Διαιτητής περιοχής 1: Μπουρουζίκας Θωμάς. Διαιτητής περιοχής 2: Ντελέζος Ιωάννης.
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσακνάκης Πέτρος.

Παρατηρητές τελικού κυπέλλου:
1) Βουλγαρούλης Θωμάς ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση.
2) Κοτούμπας Ιωάννης παρατηρητής Super League 2
3) Γκογκολέτσιος Γεώργιος παρατηρητής Γ´ Εθνικής.