Βαθμολογία

Νικήτρια η Σίτι στη ματσάρα με τη Ρεάλ

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης για την ημιτελική φάση του Champions League, στον οποίο οι «πολίτες» επικράτησαν με το απολαυστικό 4-3 της «βασίλισσας», αποκτώντας μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Μόλις στο 2ο λεπτό οι «πολίτες» πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά-ψαράκι του Ντε Μπρόινε, ο οποίος βρήκε δίχτυα, μετά από πάσα του Μαχρέζ. Εννέα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ζέσους, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Στο 33ο λεπτό η Ρεάλ κατάφερε να μειώσει με τον αρχισκόρερ της, τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Έντερσον.

Στο 48ο λεπτό το συγκρότημα του Γκουαρντιόλα «άγγιξε» το 3-1, όταν ο Μάχρεζ με πλασέ... σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουρτουά, ο οποίος είδε εν συνεχεία τον Φόντεν να παίρνει το «ριμπάουντ» και να πλασάρει, με τον Καρβαχάλ όμως να διώχνει πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Φόντεν, ο οποίος πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, σκοράροντας με καρφωτή κεφαλιά. Πάντως η αντίδραση των Μαδριλένων ήταν άμεση, καθώς μείωσαν σε 3-2 δύο λεπτά αργότερα με τον Βινίσιους, ο οποίος διένυσε το μισό γήπεδο και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 74ο λεπτό η Σίτι έκανε το 4-2 με τον Μπερνάντο Σίλβα, ο οποίος εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αφήνοντας...άγαλμα τον Κουρτουά.

Επτά λεπτά αργότερα η «βασίλισσα» κέρδισε πέναλτι για χέρι του Λαπόρτ, με τον Μπενζεμά να κάνει το 4-3 με εκτέλεση αλά Πανένκα.

Γκολ: 2' Nτε Μπρόινε (Σίτι), 11' Ζεσούς (Σίτι), 33', 82' πεν. Μπενζεμά (Ρεάλ), 53' Φόντεν (Σίτι), 55' Βινίσιους (Ρεάλ), 74' Μπερνάρντο Σίλβα (Σίτι).

Κίτρινες: Φερναντίνιο (Σίτι).

Δοκάρια: 48' Μάχρεζ (Σίτι).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον – Στόουνς, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο – Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα – Μάχρεζ, Ζεσούς (83'Στέρλινγκ), Φόντεν.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46' Νάτσο), Μεντί - Κρόος, Μόντριτς (79' Θεμπάγιος), Βαλβέρδε - Ροντρίγκο (70' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (88' Ασένσιο).

Πηγή: zougla.gr