Βαθμολογία

Κύπελλο Ελλάδας: Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία ημιτελικής φάσης

Την Τετάρτη 27 Απριλίου γίνεται γνωστό το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου, καθώς διεξάγονται οι δεύτεροι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22.

Λαμία - Παναθηναϊκός (Λαμία, 18.00, 0-1 α' αγώνας)

Στη Λαμία η τοπική ομάδα, παράλληλα με τη «μάχη» που δίνει για την παραμονή της στη Super League, έχει την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0, σκορ με το οποίο έχασε από τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Η Λαμία χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά τουλάχιστον. Κάθε άλλο αποτέλεσμα την αποκλείει, ενώ το 1-0 οδηγεί σε παράταση.

Η Λαμία φιλοδοξεί να γίνει και η πρώτη ομάδα της περιφέρειας, που θα αφήσει τον Παναθηναϊκό εκτός τελικού, αλλά και η πρώτη ομάδα της περιφέρειας, που θα μετρήσει τρεις προκρίσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού σε διάστημα μάλιστα πέντε ετών!Παράλληλα η Λαμία θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που θα παίξει τελικό μετά το 2015, όταν το είχε καταφέρει ο Αστέρας Τρίπολης.

Το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη είναι λοιπόν ένα προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε οι "πράσινοι" μόνο δύο φορές έχουν μείνει εκτός τελικού, μετά από νικηφόρο πρώτο ημιτελικό στην έδρα τους. Το 1985 και το 2017, όταν και στις δύο περιπτώσεις νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ και έχασε 4-0 εκτός έδρας! Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην παρουσία του σε τελικό για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, καθώς από το 2014, όταν και νίκησε τον ΠΑΟΚ με 4-1, δεν κατάφερε να φτάσει ως το τέλος.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Νέο Φάληρο, 20.00, 0-0 α' αγώνας)

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έμειναν στη "λευκή" ισοπαλία και τώρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ξεκινάει μια «μάχη», με τον νικητή να προκρίνεται στον τελικό, ενώ ισοπαλία με γκολ δίνει τη πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Μετά από 10 χρόνια πρώτος αγώνας των ημιτελικών του Κυπέλλου τελειώνει 0-0. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το 2012, όταν στις 21 Μαρτίου ήλθαν 0-0 Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης. Στο δεύτερο παιχνίδι στην Τρίπολη το 2-2 έδωσε την πρόκριση στον τελικό στον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός ακόμα τρεις φορές στην ιστορία του σε διπλό ημιτελικό έφερε ισοπαλία στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας. Το 1986 Άρης - Ολυμπιακός 1-1, το 2009 Αστέρας Τρίπολης Ολυμπιακός 2-2 και το 2021 ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1. Και στις τρεις περιπτώσεις ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με νίκη στην έδρα του, 2-1, 2-1 και 3-1 αντίστοιχα.

Για τον ΠΑΟΚ ήταν η 10η φορά που κλήθηκε να παίξει πρώτο ημιτελικό στην έδρα του. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά, που έμεινε στην ισοπαλία. Ως τώρα είχε επτά νίκες και δύο ήττες σε πρώτο ημιτελικό εντός έδρας!

epo.gr