Βαθμολογία

Super League: Ουραγός στη χρήση παικτών από τις Ακαδημίες

Ιστορικό χαμηλό ανάμεσα σε 40 κορυφαία πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο καταγράφει η ελληνική Super League, σχετικά με τη χρησιμοποίηση παικτών από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Συγκεκριμένα παρουσιάζει μέσο όρο ποσοστού λεπτών χρησιμοποίησης τέτοιων παικτών, 4% και καταλαμβάνει την χαμηλότερη θέση σε αγώνες πρωταθλήματος, σε αντίθεση με το 26% της Αργεντινής.

Συμπεράσματα που προκύπτουν από την τελευταία μελέτη (σ.σ: δημοσιεύεται σήμερα) του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, παρουσιάζοντας το ποσοστό χρόνου συμμετοχής παικτών που προπονήθηκαν για τρία χρόνια στον σύλλογό τους, μεταξύ των σεζόν κατά τις οποίες γιόρτασαν τα 15α και τα 21α γενέθλιά τους.

Κατά μέσο όρο, ομάδες από τα 40 πρωταθλήματα που συμμετείχαν στην έρευνα, χρησιμοποίησαν παίκτες που είχαν προπονηθεί σε συλλόγους για το 15,0% των λεπτών πρωταθλήματος.

Μεταξύ των 42 ομάδων που δεν χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν σε συλλόγους από την ελληνική Super League είναι οι Άρης, Ιωνικός και ΟΦΗ, ενώ γενικά ξεχωρίζουν οι, Μπρέντφορντ, Λεβερκούζεν, Μπολόνια και Ουντινέζε.

onsports.gr