Βαθμολογία

Έφτασε κοντά στην πρόκριση ο Δωτιέας, αλλά Ματούλας είχε τον τελευταίο λόγο

Δωτιέας Αγιάς και ΠΟ Ελασσόνας αναμετρήθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη (20/4) στο γήπεδο της Ανάβρας για τον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα της Ελασσόνας είχε επικρατήσει με σκορ 2-0.

Της Βάσως Γκατζούλη

Στον αγώνα που διεξήχθη στην έδρα του Δωτιέα, οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του ΠΟΕ αλλά στο τέλος του ματς οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση για το μεγάλο τελικό (2-1) όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή Λάρισας.

Το ματς διεξήχθη με αρκετό αέρα, το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τρεις καλές ευκαιρίες στο 8’ ύστερα από σέντρα του Γκουντρουμπή μέσα στην περιοχή και την κεφαλιά του Τόλιου να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα αυτή τη φορά η σέντρα ήταν του Νταμπώση, ο Γκουντρουμπής εξ’ επαφής έκανε το σουτ, έδιωξε ενστικτωδώς ο Πατέτσος. Και στο 36’ ύστερα από την σέντρα του Κακάμη, ο Χαλάτσης έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Για τον Δωτιέα στο 6΄ο Μάνικος στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα με το κεφάλι, την έστειλε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Στην επανάληψη όμως ο Δωτιέας έδειξε το πολύ καλό του πρόσωπο, πίεσε, μάρκαρε και φυσικά πέτυχε και τα δύο γκολ. Στο 52΄ένα καλό σουτ του Τσιρογιάννη έφυγε άουτ. Στο 68’ ύστερα από βαθιά μπαλιά του Μπλατσέρη και σε συνδυασμό με την αδράνεια της άμυνας του ΠΟΕ, ο Πατσιωτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 80’ ο Μακρής έπιασε το σουτ, στην πορεία της μπάλας μπήκε ο Γιώργος Τσατσαλίδης για το 2-0, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ένα λεπτό αργότερα ο Δωτιέας που είχε πάρει φόρα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ και να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν ο Λεσάϊ έκανε τη σέντρα και ο Τσατσαλίδης δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Λεσάι.

Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον ΠΟΕ στο 89’, να σκοράρει με σουτ του Ματούλα, στο τελικό 2-1 και φυσικά να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ηρακλή την επόμενη Πέμπτη (28/4).

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Πατέτσος, Μάνικος (60’ Πατσιωτός), Τσακάλι, Δημολιός, Κουμπούρας, Σούλης (69’ Σούμπασης), Ντακούλας, Τσιρογιάννης (56’ λ.τ. Μακρής), Τσατσαλίδης, Μπλατσέρης (69’ Γκατζούλης), Λεσάϊ.

ΠΟ Ελασσόνας (Βαγγέλης Μόρας): Γούπος, Κακάμης, Νταμπώσης (59’ Καραμούλας), Λαγός, Φουρκιώτης, Κοντοθανάσης, Γκαμπέτας (75’ Ντουλάκ), Χαλάτσης (75’ Ιγγλέζος), Γκουντρουμπής (88’ Μουξιός), Ματούλας, Τόλιος (59’ Γκαραγκούνης).

Διαιτητική τριπλέτα: Ντελέζος Ι., Καρακώστας, Παπαγεωργίου.