Βαθμολογία

Σχολή UEFA D στη Μεσσηνία

Στη διαδικασία ολοκλήρωσης των σχολών UEFA D με την πραγματοποίηση των πρακτικών μαθημάτων στις ΕΠΣ που δεν είχαν ολοκληρώσει τον βασικό κύκλο εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, βρίσκεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Τελευταίος "σταθμός" η ΕΠΣ Μεσσηνίας στις 16/04/2022.

Οι σχολές UEFA D (UEFA Grassroots Leaders courses) εντάσσονται στο εγκεκριμένο από την UEFA αναπτυξιακό πρόγραμμα Play – Enjoy – Learn και υλοποιούνται με ευθύνη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία συνεχίστηκε με απόλυτη επιτυχία στην ΕΠΣ Μεσσηνίας στις 16.4.2022 στο γήπεδο "Γεώργιος Λουκαρέας" με τη συμμετοχή άνω των 150 συμμετεχόντων (μαθητών, παικτών ακαδημιών, προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών, υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε οδηγίες και κατευθύνσεις για την οργάνωση και υλοποίηση fair-play φεστιβάλ ποδοσφαίρου για αναπτυξιακές ηλικίες και για τις ανάγκες της παρουσίασης πήραν μέρος παιδιά από τοπικές ακαδημίες. Επίσης, οι συμμετέχοντες και τα παιδιά των ομάδων ενημερώθηκαν στη διάρκεια της δραστηριότητας για το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και την UEFA πρόγραμμα "Πάσα στα Θρανία" και έλαβαν αντίστοιχα αναμνηστικά μπλουζάκια.

Την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας της δράσης στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, όπως και όλων των σχολών UEFA D, έχει ο Grassroots Manager της Ε.Π.Ο. Χρήστος Σίσκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόν σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας, ήταν μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις στις ΕΠΣ στις οποίες εκκρεμεί το πρακτικό μέρος.