Βαθμολογία

Football For a Better Chance

Η Ε.Π.Ο. ανακοινώνει την oλοκλήρωση της φάσης υλοποίησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του κοινωνικού αναπτυξιακού προγράμματος Football for a better chance.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από τη Ρουμανική Ομοσπονδία με την άρρηκτη υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινότητας (EC, της UEFA και τη συμμετοχή 4 ομοσπονδιών, (Ομοσπονδίες Ελλάδος, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Λιθουανίας).

Άμεσος συνεργάτης της Ρουμανικής Ομοσπονδίας για την ποιοτική εφαρμογή του προγράμματος είναι το Ιταλικό Πανεπιστήμιο UNIMORE UNIVERSITY AND REGIO EMILIA. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 σωματεία Grassroots από την περιοχή της Αττικής τα οποία εκτέλεσαν 10 διαφορετικές δραστηριότητες με έμφαση στην ανάπτυξη της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της δικαιοσύνης, του «ευ αγωνίζεσθαι» και των ηθικών αξιών. 

Την ευθύνη υλοποίησης, από πλευράς της Ε.Π.Ο. έχει αναλάβει η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου με την εκπαιδευτική διαδικασία να καθοδηγείται από τον Grassroots Manager της ομοσπονδίας Σίσκο Χρήστο και τον Τεχνικό Διευθυντή Εκπαίδευσης Τσάνα Κωνσταντίνο. Υπεύθυνος για την εκπαιδευτική εφαρμογή του προγράμματος ήταν ο εκπαιδευτής futsal της ΕΠΟ Σοϊλεμές Στέφανος. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε είτε με διαδικτυακές ενημερώσεις είτε μέσα στο περιβάλλον κάθε συμμετέχοντα σωματείου με διά ζώσης παρουσία.

Στον παρακάτω σύνδεσμο παρουσιάζεται ενημέρωση από τη Ρουμανική ομοσπονδία σχετικά με τις δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος στη χώρα μας. Η κορύφωση του προγράμματος περιλαμβάνει τουρνουά Fair play στη Ρουμανία τον Ιούνιο (16-19.6.2022) του 2022 στο οποίο θα συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια 14-16 ετών και προπονητές που θα συμμετέχουν στον πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμετέχει ως συνεργάτης σε ανάλογο πρόγραμμα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

">http://