Βαθμολογία

Έχασε και μπήκε σε περιπέτειες!

Ο Απόλλων Λάρισας γνώρισε την ντός έδρας ήττα από την Καβάλα στο γήπεδο Φιλιπούπολης για την 30η αγωνιστική στον Α΄ όμιλο της Super League 2 και μπήκε σε περιπέτειες για το φινάλε…

Η λαρισινή ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ, πράγμα που πέτυχε όμως κόντρα στην ροή του αγώνα στο 76′ η Καβάλα.

Ο Απόλλωνας είχε να αντιμετωπίσει στο β΄ ημίχρονο και την αλλοπρόσαλλη και εκνευριστική διαιτησία του Αθηναίου Ντάουλα που δεν ..έβλεπε καμία παράβαση από τα συνεχόμενα φάουλ που έκαναν οι φιλοξενούμενοι και μάλιστα χωρίς να δείξει κάρτες, κάτι που έκανε …φειδωλά μόνο σε παίκτες της λαρισινής ομάδας.

Έτσι η μακεδονική ομάδα – που είχε την συμπαράσταση και φίλων της, στην Λάρισα – ανέβηκε στους 26 βαθμούς (15η θέση), ενώ ο Απόλλωνας παρέμεινε στους 28 πόντους (12η θέση).

Δυνατά ξεκίνησε ο Απόλλων Λάρισας που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Απόλλων απείλησε στο 16′ με βολέ του Τiboue και στο 19′ με σουτ του Χατζή.

Ο Villa με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυρίτση στο 33′, ενώ στο 36′ ένα μακρινό σουτ του Λίταινα πέρασε και αυτό λίγο άουτ.

Από πλευράς Καβάλας απείλησε την εστία του Απόλλωνα ο Έμπερτ με φάουλ στο 20′ που ανάγκασε τον Αστρά να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πιο μοιρασμένο με την Καβάλα να προειδοποιεί με τον Καγιούμπι στο 71′, ενώ στο 76′ μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασσίστ του Έμπερτ, ο Καγιούμπι από τα όρια της μικρής περιοχής κέρδισε τον Αστρά, σημείωνοντας το 0-1, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Απόλλωνας στο 80′ είχε μία αξιόλογη τελική με τον Βαγγέλη Νούσιο έπειτα από ασιστ του Ανδρέα Σταματή.

Η “ουρά” φυσικά παίρνει ”φωτιά” πλέον, βάση και των άλλων αποτελεσμάτων της 30ης αγωνιστικής και διαμορφώνεται ως εξής:

10. Απόλλων Πόντου   33

11. Θεσπρωτός   30

12. Απόλλων Λάρισας   28

13. Πιερικός   27

———– ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ———-

14. Πανσερραϊκός   26

15. Καβάλα   26

16. Ολυμπιακός Βόλου   21

17. Τρίκαλα   21

Απόλλων Λάρισας (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Καλούσης, Τiboue, Πετράκης (87′ Σκούπρας), Χατζής, Λίταινας, Villa, Μπαλογιάννης, Κaramoko (60′ Νούσιος), Σταματής.

Α.Ο. Καβάλας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης (83′ Μπελεβώνης), Άρμαλας, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς, Καραγιάννης (46′ Οκάν), Έμπερτ (90′ Ρέτσος), Σαμπανίδης, Καγιούμπι, Σταμένκοβιτς (58′ Αλιμί).