Βαθμολογία

Εκτός έδρας τρίποντο για τον Σμόλικα (PICS)

Απέναντι στην μαχητική Νέα Πολιτεία

Σε ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στη Νέα Πολιτεία και τον Σμόλικα Φαλάνης που έγινε το Σάββατο (9/4) για τα πλέι άουτ της Α’ DE TOX, οι θεατές απόλαυσαν πλούσιο θέαμα αφού το ματς είχε έξι γκολ, δύο για τους γηπεδούχους και τέσσερα για τους φιλοξενούμενους (2-4). Ο Σμόλικας πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Της Βάσως Γκατζούλη

Πολύ νωρίς στο 8’ ο Σμόλικας μπήκε μπροστά στο σκορ, στο 30’ και 32’ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 37’ όμως η Νέα Πολιτεία έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Σμόλικας με πέναλτι έκανε το 1-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο 57’ η Νέα Πολιτεία ισοφάρισε και πάλι για το 2-2. Ο Σμόλικας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη αφού στο 57’ έκανε το 2-3 και στο 72’ το τελικό 2-4 και πάλι με πέναλτι. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι νικητές αφού στο 61’ αποβλήθηκε ο Πρίφτης με δεύτερη κίτρινη.

Στο 5’ Παπαθανασίου και Χριστακέας συνδυάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και η μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών και κατέληξε άουτ. Στο 8’ αρχικά το σουτ του Κόκκινου έδιωξαν οι αμυντικοί, στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης έβγαλε τη σέντρα για τον Πρισακάρου, που μέσα στην περιοχή με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 30’ βαθιά μπαλιά του Περδίκη για τον Κόκκινο, αυτός πέρασε την άμυνα, έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Πρισακάρου που από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα σέντρα του Πρισακάρου για τον Λάλλο, αυτός από θέση τετ α τετ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 35’ ο Βρούβας απέναντι από τον Παπαγιάννη δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στο 37’ αρχικά ο Κυριάκος έκανε τη πάσα για τον Καλτσά, αυτός έβγαλε την ωραία σέντρα για τον Βρούβα, που πέρασε στην αντεπίθεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 43’ ο Κυριάκος πέρασε την άμυνα, έκανε το σουτ από δύσκολη θέση, πριν προλάβει η μπάλα να πάει στα δίχτυα έδιωξε ο Λιάκος. Δύο λεπτά μετά ο Κυρίτσης ανέτρεψε τον Καρυώτη, το πέναλτι εκτέλεσε ο Πρισακάρου για το 1-2. Στο 54’ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου που έφερε και πάλι το ματς στα ίσα για το 2-2.

Στο 58’ ο Μανακούσιος βρέθηκε εξ’ επαφής έχασε όμως μεγάλη ευκαιρία. Στο 59’ όμως ο ίδιος παίκτης με ένα πολύ ωραίο γκολ, φαλτσαριστό στο απέναντι «γάμα» έκανε το 2-3.

Στο 70’ η Νέα Πολιτεία θα μπορούσε να είχε και πάλι να ισοφαρίσει, όταν ο Κολλάτος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Και στο 72’ δεύτερο πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους (το κέρδισε ο Πρισακάρου). Εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα για το τελικό 2-4.  

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Γιάννης Σιάρκος): Φαρμάκας, Κυρίτσης (83’ Αντωνόπουλος), Σκόμπας (66’ Μπόνιας), Κατσιάνος, Παπανικολάου, Κολλάτος (76’ Σκαρδαδής), Φίλης, Φασούλας (76’ Βέλας), Καλτσάς, Κυριάκος, Βρούβας (62’ Μαριγκούδης).

Σμόλικας Φαλάνης (Γιώργος Μάτος): Παπαγιάννης, Λιάκος, Τάφα, Πρίφτης Ν., Περδίκης, Λάλλος, Παπαθανασίου (46’ Μανακούσιος Δ.), Χριστακέας (75’ Παπαγεωργίου), Καρυώτης, Κόκκινος, Πρισακάρου.

Διαιτητική τριπλέτα: Νίτσας, Γκαρέλης, Παπαγεωργίου.