Βαθμολογία

Με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό ο Ηρακλής Λάρισας! (PICS)

Ο Ηρακλής Λάρισας συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Θήβα και αυτή τη φορά κέρδισε τον Φαλανιακό για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ με το ευρύ σκορ 3-0.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτό: Κώστας Τσομάκος


Το ματς διεξήχθη στο AEL FC ARENA παρουσία αρκετού κόσμου, αφού βοήθησε και ο καιρός. Ο Ηρακλής Λάρισας κέρδισε με 3-0 τον Φαλανιακό και βρίσκεται με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό.

Αξίζει να τονίσουμε πως οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν και αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Παρόλα αυτά οι παίκτες που χρησιμοποίησαν οι Χρήστος Χατζηλιάδης και Θάνος Τριανταφυλλόπουλος έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και εκτός των τριών γκολ, έχασαν και σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

 Από την άλλη ο Φαλανιακός πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε με τον Κώστα Νεμπεγλέρα να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό.

Οι νικητές ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς στο διάστημα 29’ – 31’ αφού σε διάστημα δύο λεπτών σκόραραν δύο φορές.

Το 1-0 σημειώθηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργίου με ωραίο σουτ από πλάγια δεξιά. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 31’ ο Λώττας εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ και ο Χρήστος Αλεξίου με κεφαλιά έκανε και το 2-0. Το τελικό 3-0 σημείωσε και πάλι ο Αλεξίου στο 66΄ με πλασέ μετά από ωραία προσπάθεια του Ζαφειρίου.

Σημαντικές ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι και στα δύο ημίχρονα. Ο Μπάμης στο 2’ έχασε σημαντική ευκαιρία, όπως και ο Γκίκα που είχε στο 5’ και το 10’ δύο μεγάλες στιγμές. Επίσης στο πρώτο μέρος είχε καλή στιγμή ο Ηρακλής με τον Ναρίνογλου στο 35’.

Στο φινάλε του ματς ο Ηρακλής απείλησε με τους Τάρτα στο 85’ και τον Λώττα στο 90’ που έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Για τον Φαλανιακό, η μεγαλύτερη χαμένη φάση ήταν στο 7’ με τον Λόλα, με τον Χάμο να αποκρούει. Επίσης έχασαν ευκαιρίες οι Γκιουρσάνης στο 18΄, Νάστας στο 28΄ και Σιάτρας στο 60΄.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης-Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Χάμος, Παπαγεωργίου Β., Κυριαλάνης, Κούλπας, Γκαλίτσιος, Μπάμης (80΄Τάρτας), Ναρίνογλου (63’ Δοδοντσάκης), Παπαδόπουλος (63’ Ζαφειρίου), Αλεξίου (72΄Κακαβίτσης), Λώττας, Γκίκα (72΄Βαγενάς).

Φαλανιακός (Κώστας Νεμπεγλέρας-Χρήστος Λιάπης): Ντιντής, Καραμπούζης, Γιαννακόπουλος (59΄Πανταζής Η.), Λαϊος, Σιάτρας, Πανταζής Γ. (63΄Παπαγεωργίου Θ.), Μπλέντι, Νάστας, Γκιουρσάνης, Μούτσα, Λόλας.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας,  Μάνος, Δεδικούσης.

Ανθοδέσμη στον Ηρακλή Λάρισας

*Πριν την έναρξη του αγώνα, ο πρόεδρος του Φαλανιακού, Χρήστος Πρίφτης έδωσε ανθοδέσμη στον πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας, Λάμπρο Ιωακείμ και τον συνεχάρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.