Βαθμολογία

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΟΕ – 2-0 τον Δωτιέα Αγιάς

Για το θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας, ο ΠΟ Ελασσόνας επικράτησε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Ελασσόνας με 2-0 του πρωτοπόρου της μεγάλης τοπικής κατηγορίας Δωτιέα Αγιάς, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο ΠΟΕ από την άλλη, αν και είχε καλές στιγμές με τον Τόλιο, τον Γκουντρουμπή και τον Καραγκούνη, προσπαθούσε συνέχεια να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, χωρίς να τα καταφέρνει.

Στο 25ο λεπτό όμως το έξυπνο τακουνάκι του Γκουντρουμπή θα βγάλει σε θέση τετ-α-τετ τον αρχηγό Δημήτρη Ματούλα, που με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα έχουν την υπεροχή, προσπαθώντας να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ χωρίς όμως επιτυχία με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 54’ μετά από ωραία ενέργεια των παικτών του Βαγγέλη Μόρα, η μπάλα θα φτάσει στον Τόλιο, αυτός θα κάνει το δυνατό σουτ το οποίο όμως θα περάσει ψηλά άουτ.

Στο 63’ και πάλι ο ΠΟΕ θα φτάσει κοντά στο γκολ όταν σε φάση διαρκείας από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα φτάσει στον Χαλάτση που θα σουτάρει με τη μπάλα να βρίσκει σε αμυντικούς και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Στο 77’ και πάλι κοντά στο γκολ οι γηπεδούχοι αλλά ο Γκαμπέτας μέσα από την περιοχή θα σουτάρει ψηλά άουτ.

Στο 89 ο ΠΟΕ θα έχει δοκάρι σε πολύ καλό σουτ του Ιγγλέζου μέσα από την περιοχή και στο 90+2 η ομάδα της Ελασσόνας τελικά θα φτάσει στην επίτευξη δεύτερου γκολ μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Γκαμπέτα και του Γκουντρουμπή και σουτ του τελευταίου.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Κουμπούρας θα προσπαθήσει να μειώσει με δυνατή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τον Γούπο να διώχνει σωτήρια με τις γροθιές, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού και τον ΠΟΕ να βάζει ισχυρές βάσεις πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

ΠΟ Ελασσόνας (Βαγγέλης Μόρας): Γούπος, Κακάμης, Νταμπώσης (76’ Καραμούλας) , Μπούσιας, Λαγος, Κοντοθανάσης (76 Καραλούλης), Τόλιος (70’ Τόλιος), Χαλάτσης, Γκουντρουμπής, Ματούλας (58’ Μουξιός), Καραγκούνης (58’ Γκαμπέτας).

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς): Πατέτσος, Μάνικος (90’ Κορλός), Τσακάλι, Δημολιός, Κουμπούρας, Γκατζούλης, Σούμπασης, Τσιρογιάννης (72’ Κίτσιος), Πατσιωτός (53’ Τσατσαλίδης), Μακρής (53’ Χατζής), Λεσάι (46’ Κολοβός).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Νίτσας με α’ βοηθό τον κ. Κοτούμπα Δ. και β’ βοηθό τον κ. Μπουρονίκο.

Πηγή: Ανδρέας Νικούλης - elassona884.gr