Βαθμολογία

Ήττα στο φινάλε για τον Απόλλωνα Λάρισας

Αν και έφτασε κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα, ο Απόλλων Λάρισας γνώρισε στο φινάλε την ήττα από τον Πιερικό με σκορ 3-2.

Το λαρισινό συγκρότημα άρχισε καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 9′ με βολέ του Δημήτρη Λίταινα, ο οποίος έκανε το 0-1.

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Αμφότερες από το ύψος της μικρής περιοχής και εξ’ επαφής στη πρώτη ο Μπαλογιάννης στο 30′ πλάσαρε άουτ, ενώ στο 45’+1′ ο Σταματής «σημάδεψε» τον Τζήμα!

Ο Πιερικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας την ανατροπή, αφού τόσο με το γκολ του Χαρτσιά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 49′, όσο και με το γκολ του Ζαφειράκη στο 55′ με δυνατό συρτό σουτ.

Οι Λαρισαίοι πίεσαν αρκετά στα επόμενα λεπτά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 56′ με τον Σταματή.

Στο 68′ ο Μπαλογιάννης είδε την κίνηση του Villa στην πλάτη του, δίνοντας του την μπάλα και αυτός σε παράλληλο γύρισμα είδε τον Τοπαλίδη να πετά την ύστατη στιγμή σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό, το οποίο εκτέλεσε ο Villa, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Χατζής εξ’ επαφής και σε κενή εστία, αστόχησε χάνοντας την ευκαιρία του αγώνα!

Τελικά ο Villa στο 70′ βρήκε τον τρόπο με ωραία ενέργεια, με σουτ στην κίνηση, από πάσα του Σταματή, να σκοράρει για τον Απόλλωνα Λάρισας, κάνοντας το 2-2.

Ο Απόλλωνας στο 73′ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Χατζή! Ο Villa εκτέλεσε ένα φάουλ έξω δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κώστας Χατζής πήρε την κεφαλιά με τον Τζήμα να αποκρούει, την μπάλα να βρίσκει και στη συμβολή των δοκών, πριν περάσει σε κόρνερ!

Οι Σταματής (79′, 81′) και Villa (84′) δεν κατάφεραν να κάνουν το γκολ, κάτι που τελικά ευτύχησε να το πετύχει ο Πιερικός με τον Β. Παπαδόπουλος στο 90+3΄λεπτό με κεφαλιά (3-2), που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς (87′ Χαντζάρας), Παντελιάδης, Κουκόλης, Κριμιτζάς (87′ Καρανάτσιος), Ζαφειράκης, Ίτσιος, Β. Παπαδόπουλος, Ντίνας (26′ λ.τ Φωκαΐδης), Μπουόλι.

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Τiboue, Πετράκης, Villa (90+2′ Λούκας), Γιαννίτσης, Σταματής, Νούσιος, Καλούσης, Λίταινας, Μπαλογιάννης (82′ Κaramoko), Χατζής.