Βαθμολογία

Τρίποντο με Όγκμποε στο φινάλε για την ΑΕΛ! (PICS)

Με γκολ του Μάριου Όγκμποε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 του Πιερικού στο "Στάδιο Αλκαζάρ". Σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Γκουτσίδη, ο οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν πάρει πολύ πιο άνετα το τρίποντο και να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το 94ο λεπτό. Σε ρόλο "κομπάρσου" ο Πιερικός που έκανε χυδαίες καθυστερήσεις και προσπάθησε με κάθε τρόπο να πάρει τον βαθμό.

Το ματς:

Μέτριος ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Πιερικό να θέλει να κλείσει τους χώρους και να μην επιτρέψει στην ΑΕΛ να βρει διαδρόμους προς τα καρέ του Τζήμα και παράλληλα να ψάξει τις δικές του στιγμές στην κόντρα - επίθεση. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο ήταν αρκετά νωθροί στο παιχνίδι τους κάνοντας συνάμα αρκετά λάθη στις επιλογές και τις μεταβιβάσεις τους. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ανήκε στους "βυσσινί" και σημειώθηκε στο 14ο λεπτό όταν ο Μαυριάς εκτέλεσε φάουλ από τα όρια της περιοχής με τον Τζήμα να "απογειώνεται" στο δεξί του παραθυράκι και να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά υπό πίεση με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στην συγκεκριμένη φάση, υπήρξαν φωνές από πλευράς του αμυντικού της ΑΕΛ για τράβηγμα πάνω στον ίδιο. 

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν την κατοχή της μπάλας στην ΑΕΛ και αναμφισβήτητα συμβιβάστηκαν με αυτή την εικόνα, αφού παρότι η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη είχε την κατοχή αυτή ήταν ανούσια και περιοριζόταν αρκετά μακριά από την εστία του Τζήμα. Στο 25' ο Μαυριάς βρήκε χώρο μερικά μέτρα πίσω από την γωνία της μεγάλης περιοχής και έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Η ΑΕΛ ανέβασε την ενέργειά της και έγινε περισσότερο επικίνδυνη. Στο 29' ο Νικολιάς έκανε μια έξυπνη σέντρα στο πρώτο δοκάρι με τον Μαυριά να "τρυπώνει" στην καρδιά της άμυνας και να βάζει την προβολή με τον Τζήμα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 31' Μαυριάς και Νικολιάς άλλαξαν ρόλους με τον πρώτο να λαμβάνει χρέη δημιουργού βγάζοντας σε θέση βολής τον Νικολιά, ωστόσο ο Τζήμας ήταν και πάλι εκεί διώχνοντας σε κόρνερ. Στην συνέχεια της ίδιας φάσης, ο Μπέρτος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα να φεύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού θέλησαν να "σπάσουν" τον ρυθμό της αναμέτρησης κυρίως με καθυστερήσεις όταν αυτό ήταν εφικτό. Σε συνδυασμό με την μέτρια εικόνα των γηπεδούχων και συνάμα την νευρικότητά τους οδήγησαν το ματς στην λευκή ισοπαλία έως το διπλό σφύριγμα της ανάπαυλας. 

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναγιώτης Γκουτσίδης άλλαξε πράγματα στην ενδεκάδα της ΑΕΛ αφού Τσουμάνης και Γλυνός αντικατέστησαν τους Παπαγεωργίου Θ. και Νικολιά. Αναμφίβολα, θέλησαν οι γηπεδούχοι να βρουν γρήγορα το τέρμα που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ καθώς όσο ο χρόνος κυλούσε ήταν εναντίον τους.  Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τον Πιερικό, ο οποίος όντας ακίνδυνος επιθετικά προσπάθησε με κάθε ευκαιρία να σπάσει τον ρυθμό του αγώνα με συνεχείς καθυστερήσεις. Στο 59ο λεπτό ο Κολομπίνο πέρασε κάθετη πάσα προς τον Όγκμποε που από πλάγια θέση δεν τόλμησε να σουτάρει και γύρισε για τον Τσουμάνη με τον τελευταίο ελεύθερος από το ύψος του πέναλτι έκανε κακό τελείωμα με την μπάλα να φεύγει αρκετά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζήμα.

Δυο λεπτά αργότερα, οι "βυσσινί" είχαν ακόμη μια καλή στιγμή με τον Ομάρ να βγάζει διαγώνια μπαλιά προς τον Γλυνό με τον  Τοπαλίδη να βάζει το "στοπ" στον μεσοεπιθετικό της ΑΕΛ. Στο 71' σημειώθηκε η πρώτη στιγμή της ομάδας του Γιώργου Βαζάκα, συγκεκριμένα ο Μαξιμένκο θέλησε να γυρίσει προς τον Θεοδωρόπουλο με το κεφάλι ωστόσο το γύρισμα δεν ήταν σωστό με τον Κανούλα να επωφελείται και να κάνει το πλασέ το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία 15' του αγώνα κάνοντας όσο πιο επιθετική γινόταν την ομάδα του, βλέποντας πως αυτή δημιουργεί στιγμές έχοντας ξεσπάσματα στο παιχνίδι μένοντας όμως μακριά από το γκολ. Στο 81' ο Όγκμποε ελευθερώθηκε στα όρια της περιοχής και έκανε ένα διαγώνιο συρτό σουτ με τον Τζήμα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, Στο 83' ο Τσουμάνης έκανε το γυριστό σουτ από την καρδιά της μεγάλης περιοχής όμως αυτό δεν είχε την απαραίτητη δύναμη με τον Τζήμα να μπλοκάρει.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν το παιχνίδι στην ένταση, τα νεύρα και τις χυδαίες καθυστερύσεις κάνοντας τα πάντα ώστε να πάρουν τον βαθμό στο Αλκαζάρ, κόντρα σε μια ΑΕΛ που συνέχισε να είναι πιεστική. Στο 89ο λεπτό ο Μιλτιάδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά και έκανε την σέντρα με την μπάλα να περνάει από την μικρή περιοχή δίχως να βρεθεί για εκατοστά κάποιος να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 92' ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Τζήμα .

Η ΑΕΛ βρήκε το γκολ της νίκης το οποίο δικαιούνταν πέρα για βάση της εικόνας του παιχνιδιού στο 94ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Ομάρ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, με τον Γιάκο να πιάνει την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την μπάλα να φτάνει στον Όγκμποε που με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας του Τζήμα γράφοντας το 1-0 και λυτρώνοντας παράλληλα την ομάδα του. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει στο φινάλε μια νίκη που μπορούσε να έρθει ευκολότερα απ' ότι ήρθε.

Διαιτητής

Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί:

Πατράς (Μακεδονίας) – Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)

Τέταρτος:

Γιουματζίδης (Μακεδονίας)

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (75' Νίνο), Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Παπαγεωργίου Θ. (46' Τσουμάνης), Παπαγεωργίου Κ. (75' Γιάκος), Νικολιάς (46' Γλυνός), Μαυριάς (54' Μιλτιάδης), Όγκμποε.

Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Μηλιώτης (61' Χατζάρας), Γιαλαμίδης (43' Κουκόλης λ.τρ.), Κριμίτζας, Ζαφειράκης, Μπουόλι (61' Παπαδόπουλος), Εργουέλ (61' Κανούλας), Ίτσιος (67' Φωκαΐδης), Τοσκάι.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Δαϊρετζής