Βαθμολογία

«Άδικο για τους πρωταθλητές των επτά ομίλων, να μην ανεβαίνουν αμέσως κατηγορία»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στο Liganews.gr για την εξαιρετική πορεία των Πατρινών στο β' μέρος της σεζόν και τα στοιχεία που τους έκαναν να ξεχωρίζουν με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι σίγουρα παίζει ρόλο στους αγώνες, η δυναμική που προσφέρει μια "βαριά" φανέλα ενός συλλόγου, αλλά οι άνθρωποι του πρέπει να το δείχνουν αυτό με τις δεξιότητες τους σε κάθε αγώνα μέσα στο γήπεδο.

Για τον κόουτς Σούλη Παπαδόπουλο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί από τα πιο γνώριμα πρόσωπα των Ελληνικών γηπέδων τόσο από την παρουσία του ως ποδοσφαιριστής από το 1987 έως το 1998 με τις ομάδες κυρίως της Προοδευτικής, του Ατρομήτου και της Δόξας Βύρωνας, όσο και ως προπονητής με θητεία πάνω από δύο δεκαετίες.

Την φετινή σεζόν ανέλαβε την Παναχαϊκή, την στιγμή που υπολείπονταν εννέα πόντους από τον πρωτοπόρο στον τέταρτο όμιλο της Γ' Εθνικής. Οι Πατρινοί έδειξαν σοβαρότητα στους επόμενους αγώνες, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά. Αυτήν την στιγμή βρίσκονται στην πρώτη θέση με 53 πόντους, έχοντας 17 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η Παναχαϊκή χρειάζεται αυτήν την στιγμή μόλις ένα πόντο στα τελευταία δύο εναπομείναντα ματς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο, οπού θα την οδηγήσει στα μπαράζ των πρωταθλητών της Γ' Εθνικής, εκεί οπού θα δοθούν τα τέσσερα εισιτήρια της ανόδου για την Super League 2.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Σούλης Παπαδόπουλος στο liganews.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Σχετικά με την κλήρωση των πρωτοπόρων στην Γ' Εθνική: "Θα ασχοληθούμε όταν και μαθηματικά πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί θέλουμε ένα βαθμό ακόμα στα δύο παιχνίδια που έχουν απομείνει. Πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο καλύτερα και σίγουρα το κοιτάμε. Αλλά από εκεί και πέρα αν δεν το εξασφαλίσουμε μαθηματικά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, αλλά όπως πρωτοείπα σίγουρα έχουμε το πάνω χέρι. Σχετικά με την κλήρωση, καλό είναι το πρώτο παιχνίδι να το παίζεις εκτός έδρας για εμένα, να μην έχεις το άγχος. Έτσι όπως έγινε η κλήρωση αν προκριθούμε, θα παίξουμε με τον πρωτοπόρο του β' ομίλου εκτός έδρας. Αν και βέβαια η σειρά των παιχνιδιών δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί παίζουν οι επτά πρωταθλήτριες. Είναι άδικο για αυτές τις επτά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα να μην ανεβαίνουν κατηγορία και χρειάζεται να παίξουν μπαράζ. Από όσο μαθαίνω, είναι η τελευταία χρονιά που γίνεται αυτό. Για τις επτά ομάδες, όποιες και να είναι αυτές, είναι πολύ άδικο αυτό το ότι κατακτούν το πρωτάθλημα και δεν ανεβαίνουν και χρειάζονται μπαράζ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Για αυτό παλεύουμε τόσο καιρό, για να βγούμε στα μπαράζ. Πιστεύω όταν θα ξεκινήσουν θα γίνουν συναρπαστικά παιχνίδια και θέλουμε να είμαστε εμείς μια από τις τέσσερις ομάδες που θα πάρει την άνοδο".
 
Για την εξαιρετική πορεία της Παναχαϊκής στο β' μέρος της σεζόν και ποια στοιχεία την έκαναν να ξεχωρίζει: "Νομίζω η συνοχή σαν ομάδα και το ότι ήταν μια ομάδα που μέσα στο γήπεδο ήξερε τι ζητούσε και πώς να το αποκτά. Από εκεί και πέρα, για εμένα αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια, η διοίκηση με τους αθλητές και το τιμ και ο κόσμος. Όταν ήταν η ομάδα εννέα βαθμούς πίσω και μετά ήρθα εγώ, εκεί πιστέψανε όλοι την δυναμική αυτής της ομάδας. Η Παναχαϊκή πρέπει να βρίσκεται στις πιο μεγάλες κατηγορίες και αυτό το έδειξε μέσα στο γήπεδο".
 
Θεωρείτε ότι η δύναμη της φανέλας βοήθησε σε αυτό: "Σίγουρα παίζει ρόλο η δύναμη της φανέλας, αλλά αυτό πρέπει να το δείχνεις και μέσα στο γήπεδο. Και εμείς το δείξαμε, το ένιωσαν οι αντίπαλοι μας. Και νομίζω ότι το καθοριστικό παιχνίδι ήταν όταν νικήσαμε τον Τηλυκράτη κατά κράτος με 2-0 (2/2), ενώ είχε χάσει εκεί η ομάδα με 1-0 (7/11).  Είχαν έρθει εδώ για τρία αποτελέσματα, είτε για την νίκη, είτε για την ισοπαλία και είτε για την ήττα με ένα γκολ διαφορά, αλλά τελικά τον νικήσαμε εμείς για δύο γκολ διαφορά. Αυτό νομίζω ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι από όλα".
 
Για τα πράγματα που μπήκαν ως θεμέλιο στην ομάδα και για τις επόμενες σεζόν: "Νομίζω ότι έχει πάρα πολύ καλό ρόστερ και ότι δεν θα χρειαστεί πάρα πολλές αλλαγές του χρόνου, αν η ομάδα ανέβει στην Super League 2. Και μάλιστα και με πάρα πολλούς Έλληνες παίκτες".
 
Για το επίπεδο της φετινής σεζόν στην Γ' Εθνική: "Είναι αλλιώς όταν παίζουμε στην έδρα μας,  για αυτό βλέπουμε και τα μεγάλα σκορ με 4-0 και 5-0. Και αλλιώς, όταν αγωνιζόμαστε έξω, οπού τα γήπεδα είναι πλαστικά ή όταν είναι χορτάρι ή σε πολύ κακή κατάσταση, όπως και οι χώροι των αποδυτηρίων κτλ. Αν ήταν καλύτερα αυτά, θα είχαμε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, γιατί έχει πάρα πολύ καλούς προπονητές, πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και είναι κρίμα αυτές οι συνθήκες".
 
Πηγή: liganews.gr