Βαθμολογία

Μπαίνει πωλητήριο στον Εργοτέλη

Στον «αέρα» ο Εργοτέλης μετά την απόφαση για πωλητήριο στην ΠΑΕ από τον Μάγκεντ Σάμι. Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ιδιοκτησίας Σάμι ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας αποχωρεί από το τιμόνι του Εργοτέλη και είναι δεδομένο και σίγουρο πως η επόμενη χρονιά δεν θα τον βρει ως μεγαλομέτοχο των “κιτρινόμαυρων”.

Η απόφαση του Μάγκεντ Σάμι είναι ειλημμένη και δεν πρόκειται να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του Εργοτέλη ενώ ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του athleticradio.gr, έχει βγει – άτυπα – πωλητήριο των μετοχών της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ. Οι λόγοι που ώθησαν τον Μάγκεντ Σάμι στο να πάρει αυτήν την απόφαση είναι ξεκάθαρα οικονομικοί δεν σχετίζονται με τίποτα άλλο αφού η κατάσταση στην Superleague 2 είναι πλέον όχι απλά ασύμφορη οικονομικά αλλά δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια αυτάρκης, οικονομικά, ΠΑΕ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι εντός του Εργοτέλη, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το ποιους και τι θα περιλαμβάνει η επόμενη μέρα στον σύλλογο. Υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2017 όταν μετά την αποχώρηση του Γιώργου Βρέντζου, ο Μάγκεντ Σάμι βρέθηκε σαν από μηχανής Θεός – ο Εργοτέλης βρισκόταν ένα βήμα πριν το τοπικό αφού οι διαδοχικές συναντήσεις στο Μαρτινένγκο δεν είχαν βγάλει “λευκό καπνό” με αποτέλεσμα να ήταν σχεδόν ειλημμένη η απόφαση για συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα και κανένα ενδεχόμενο για να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική από όπου είχε πάρει την άνοδο.

Όπως γίνεται κατανοητό με την αποχώρηση του Μάγκεντ Σάμι από τον Εργοτέλη, το ίδιο πρόκειται να συμβεί και για τον Γιώργο Τουτζάρη. Τον άνθρωπο που έχτισε εξαρχής το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ του Εργοτέλη όπου με μπάτζετ που δεν είχαν καμία σχέση με την πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας, η ομάδα έφτασε να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να παράξει παίκτες που ήρθαν στο Ηράκλειο και ενώ πριν τον Εργοτέλη δεν είχαν σχεδόν καθόλου ποδοσφαιρικές παραστάσεις και να αναδειχθούν παίρνοντας μεταγραφή για ομάδες της Superleague 1 όπως οι Μανουσάκης, Μαζουλουξής, Ιατρούδης ή ακόμα και στο εξωτερικό πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις όπως ο Τζο Έφορντ που άνοιξε τα φτερά του για το Βέλγιο. Και αν ο Σάμι ήταν εκείνος που χρηματοδοτούσε το οικοδόμημα του Εργοτέλη, ο Τουτζάρης ήταν εκείνος που άφησε ποδοσφαιρικά το στίγμα του σε μια ομάδα που ανέδειξε πρωταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια, από τον Τάκη Γκώνια (που είχε ακούσει τα εξ’ αμάξης λόγω του στυλ ποδοσφαίρου που είχε επιλέξει) μέχρι τον Γιάννη Ταουσιάνη που από βοηθός του Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ Γιάννινα παραλίγο και ελέω Φωτιά να οδηγήσει την ομάδα στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Η αγωνία για την επόμενη μέρα είναι έκδηλη, προσώρας κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί και αν θα βρεθεί υποψήφιος επενδυτής για τον Εργοτέλη. Αφού αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον τα σενάρια για το μέλλον της ΠΑΕ είναι αρκετά και καθόλου ευοίωνα.

Πηγή: athleticradio