Βαθμολογία

Χατζηλιάδης: «Θα κριθούν όλα στο τελευταίο παιχνίδι...»

Ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας, Χρήστος Χατζηλιάδης μίλησε στο Liganews.gr, υπογραμμίζοντας για το που θα κριθεί η πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής της φετινής σεζόνς, αλλά και ποια χαρακτηριστικά της ομάδας του, τους έχουν κάνει διεκδικητές για μια θέση της ανόδου.

Ο Ηρακλής Λάρισας είναι ένας σύλλογος που βρίσκεται στις Εθνικές κατηγορίες από την δεκαετία του 1980, όμως τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι του έχουν φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια για να αποτελεί μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία κυνηγάει υψηλούς στόχους, παίζοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι κυανόλευκοι έχουν 14 νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες φέτος στον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής και ισοβαθμούν με τον ΑΟ Υπάτου στους 45 πόντους, αλλά με έναν αγώνα περισσότερο. Βέβαια, αναμένεται όλα να κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, οπού παίζουν στην έδρα της ομάδας από την Βοιωτία (Κυριακή, 3/4).

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Χρήστος Χατζηλιάδης στο Liganews.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Για το ποια χαρακτηριστικά της ομάδας του, τους έχουν κάνει διεκδικητές για την θέση για την άνοδο;

Σίγουρα η δίψα για διάκριση γιατί όλα τα παιδιά θέλουν φέτος να πρωταγωνιστήσουν και το ζητούν πάρα πολύ. Είναι παιδιά τα οποία έχουν παίξει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά και αυτοί που έχουν παίξει σε μικρότερες, το ζητάνε φανερά. Θέλουν πάρα πολύ να βγουν πρώτοι. Ενώ, παράγοντας είναι και το πολύ καλό οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Οι σχέσεις δηλαδή μεταξύ προπονητών, διοίκησης και παικτών είναι απίστευτη. Υπάρχει μια πάρα πολύ καλή χημεία και αυτό το τρίγωνο πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά, ώστε να πρωταγωνιστεί η ομάδα.

Για το ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας;

Η ομάδα με τον πρόεδρο, κ. Λάμπρο Ιωακείμ έχει ένα όραμα, το οποίο έχει υλοποιηθεί κατά μεγάλο ποσοστό. Έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, με σκοπό από τις πιο χαμηλές κατηγορίες του Ν. Λάρισας να πάμε όσο γίνεται στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Αυτήν την στιγμή είμαστε στην δεύτερη θέση και διεκδικούμε επί ίσοις όρους την άνοδο μας μαζί με την ομάδα του ΑΟ Υπάτου. Έχουμε σαν φιλοσοφία να προσπαθήσουμε να βάζουμε παιδιά μέσα στην ομάδα και τα οποία να έχουν συμμετοχή στο ανδρικό τμήμα, τα οποία προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, οπότε είναι σπλάχνα της ομάδας. Έχουμε ενταχθεί στις Εθνικές ομάδες, παιδιά από τον Ηρακλή Λάρισας, όπως είναι ο Μπαλαμώτης. Και σαν βάση είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί το πλάνο πάει όπως το είχε σχεδιάσει ο πρόεδρος, κ. Λάμπρος Ιωακείμ με πάρα πολύ δουλειά, θέληση και πίστη, επιμονή και υπομονή σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Όλα αυτά συντελούν στο να μην υπάρχει κορεσμός στην ομάδα και να προσπαθούμε να είμαστε όσο μπορούμε περισσότερο ανταγωνιστικοί, κάθε Κυριακή, ώστε να πάμε στο υψηλότερο επίπεδο.

Για την άνοδο από τον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, που θεωρείται ότι θα κριθεί;

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, πιστεύω ότι οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές παίζουν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο. Εχόντων των πραγμάτων, εμείς πιστεύω ότι αν νικήσουμε το πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας με τον Αμβρυσσέα Διστόμου, θεωρώ ότι θα κριθούν όλα στο τελευταίο παιχνίδι, το οποίος είναι εκτός έδρας κόντρα στον πρωτοπόρο, ΑΟ Υπάτου.

Πως αξιολογείτε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής;

Εμείς φέτος έχουμε αλλάξει όμιλο σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε κάποιες ομάδες, οι οποίες ήταν άγνωστες προς εμάς. Είναι ένας πάρα πολύ δυνατός όμιλος με πολύ οργανωμένες ομάδες, με παιδιά, τα οποία έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Αγωνίζονται και παιδιά μικρότερης ηλικίας, αλλά το επίπεδο τους είναι αρκετά καλό και ανταγωνιστικό. Οι προπονητές είναι αξιόλογοι και κάποιοι από αυτούς είναι και επαγγελματίες. Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, μακάρι να κρατηθεί έτσι και τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον δικό μας τον όμιλο, ας μην ξεχνάμε ότι, από την πρώτη θέση μέχρι και εκείνες που οδηγούν στα τοπικά πρωταθλήματα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμα, μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν θα ξέρουμε ποιες ομάδες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην επόμενη κατηγορία και ποιες ομάδες θα πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Άρα, είναι ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, με ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και ποδοσφαίρου

Πηγή