Μιάμιση περίπου ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ολοκληρώθηκε περίπου στις 2:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. 
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο προεδρικό μεγάρο της Πόλης και είχαν διάλογο σε χαλαρό κλίμα πριν καθίσουν στο τραπέζι.
«Έχουμε πολλά να πούμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος και στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στις πρόσφατες συνομιλίες στην Αττάλεια, «θα τα συζητήσουμε όλα αυτά», απάντησε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας πως είναι αρκετά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα, αλλά σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.
«Η πιο χαλαρή ενδυμασία προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συζητήσεις», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργούς, καθώς αμφότεροι δεν φορούν γραβάτες.
Πώς «κλείδωσε» η συνάντηση
Όπως έγραφε σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», από το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε περάσει απαρατήρητο πως, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος παλαιότερα δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με τον κ. Μητσοτάκη, αντέδρασε ιδιαίτερα θετικά στις ευχές που του έστειλε ο πρωθυπουργός όταν ο ίδιος και η σύζυγός του νόσησαν με κορωνοϊό.
«Εύχομαι στον πρόεδρο Ερντογάν και στη σύζυγό του γρήγορη ανάρρωση», έγραψε στο Twitter στις 5 Φεβρουαρίου ο κ. Μητσοτάκης, όταν γνωστοποιήθηκε ότι ο Τούρκος πρόεδρος νοσεί, και ο τελευταίος ανταποκρίθηκε αμέσως μέσω social media. «Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, κύριε πρωθυπουργέ. Η σύζυγός μου κι εγώ στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε εσάς, στην οικογένειά σας και στον ελληνικό λαό», απάντησε ο Ερντογάν.
Βεβαίως, το tweet Ερντογάν δεν ήταν ο μόνος λόγος που η Αθήνα εστίασε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να «κλείσει μέτωπα» στην περιοχή, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την προσπάθεια προσέγγισης με το Ισραήλ. Ετσι, ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε δύο διαδοχικά μηνύματα ότι είναι ανοικτός σε μια συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, αρχικά μέσω της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το Ουκρανικό και στη συνέχεια στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Η θετική ανταπόκριση από την Αγκυρα ήλθε και μέσω του σταθερού «διαύλου» της κ. Ελένης Σουρανή με τον εξ απορρήτων του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, το ραντεβού των δύο ηγετών έκλεισε για σήμερα.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ