Βαθμολογία

Συνειδητοποιημένοι άπαντες για το διπλό κορυφής!

Το μεσημέρι της Τετάρτης (9/3) η ΑΕΛ έχει μπροστά της το πιο κρίσιμο παιχνίδι που έχει δώσει έως τώρα την φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού θα αντιμετωπίσει την Βέροια εκτός έδρας για την 23η αγωνιστική της Superleague 2 και με νίκη "πατάει" κορυφή για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν είναι μια απλή αναμέτρηση, είναι μια μάχη του καλού απέναντι στο κακό. Είναι ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που έχει εμφανέστατα ευνοηθεί κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο, χωρίς αυτό να μην την καθιστά μια πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία όμως έχει κερδίσει παραπάνω βαθμούς απ' ότι δικαιούται εντός των τεσσάρων γραμμών βάση την εικόνα της.

Είναι ξεκάθαρο πως η "Βασίλισσα" του Θεσσαλικού Κάμπου θα ταξιδέψει στην Βέροια με μοναδικό στόχο το τρίποντο. Με νίκη νομίζω πως δεν αλλάζει απλά η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και η ψυχολογία συνολικά αφού η ΑΕΛ θα είναι αυτή η οποία θα οδηγεί την κούρσα και κάλλιστα θα μπορεί να παίξει με το μυαλό της αντιπάλου της. Σε περίπτωση νίκης της ομάδας από την Ημαθία, σαφώς εκείνοι αποκτούν προβάδισμα, ενώ σε ισοπαλία βαδίζουμε ως έχουμε και η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη θα πρέπει να έχει το μυαλό της στα αποτελέσματα της αντιπάλου της.

Καθαρά αγωνιστικά, θεωρώ πως οι αλλαγές που θα δούμε στο βασικό σχήμα σε σχέση με την Κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον ΠΟΤ Ηρακλής θα είναι ελάχιστες για να μην σας πω και καμία. Το τελευταίο είναι πιο πιθανό σενάριο κατ' εμέ. Βέβαια ο τεχνικός της ΑΕΛ -που αποτελεί τον αγωνιστικό αναμορφωτή της ομάδας την φετινή αγωνιστική περίοδο- γνωρίζει καλύτερα από εμάς και έχει στο μυαλό του το σχήμα που θα οδηγήσει την ομάδα στο τρίποντο.

Από εκεί και πέρα νομίζω πως ο Παναγιώτης Γκουτσίδης θα θελήσει να κλείσει κάθε πιθανό διάδρομο προς τα καρέ του Θεοδωρόπουλου και κλέβοντας μπάλες σε διάφορα σημεία του γηπέδου να "πληγώσει" την Βέροια στις αντεπιθέσεις. Ξέρει πολύ καλά ότι έχει μια άκρως γρήγορη ομάδα μεσοεπιθετικά, ενώ παράλληλα έχει ποδοσφαιριστές όπως ο Ραμίρεζ και ο Κολομπίνο οι οποίοι μπορούν με καλές μεταβιβάσεις να στηρίξουν το εν λόγω πλάνο.

Κοντολογίς, κάπως έτσι βλέπω το ντέρμπι της Τετάρτης. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε κάτι αυτονόητο και συνάμα πολύ σημαντικό. Ο,τι και αν γίνει στην αναμέτρηση ο δρόμος είναι μεγάλος και όπως γράφαμε και λέγαμε άπαντες και στις εκπομπές μας στο AEL RADIO τα ντέρμπι είναι σημαντικά για την έκβαση του πρωταθλητή, παρόλα αυτά αποδεικνύεται ότι ο τίτλος του πρωταθλητή συνήθως κρίνεται στα "μικρά" ματς.

Χρήστος Δαϊρετζής