Βαθμολογία

Με άστατο καιρό το τριήμερο της Αποκριάς

Το ότι οι εποχές έχουν «μετακινηθεί» ως προς τον αστρονομικό και όχι τον ημερολογιακό προσδιορισμό τους, φαίνεται ξεκάθαρα στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα, πρώτες ημέρες της Άνοιξης – ημερολογιακά – στη Λάρισα.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης, εξηγεί πως το Σάββατο και η Κυριακή της αποκριάς αναμένεται να είναι καιρικά άστατη περίοδος, με κάποιες ελπίδες για ολιγόωρη ύφεση την Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του κ. Τακούδη: Από σήμερα το βράδυ έχουμε βροχές, χιόνια στα βουνά από 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Το βράδυ του Σαββάτου με Κυριακή πρωί αναμένονται χιόνια στην επαρχία Ελασσόνας, αλλά η χιονόστρωση θα είναι πάρα πολύ μικρή.

Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά έχουμε ενίσχυση του χαμηλού και του βόρειου ρεύματος την Καθαρά Δευτέρα.

Υπάρχει μία μικρή ελπίδα ύφεσης των φαινομένων για την Καθαρά Δευτέρα από τις 11 μέχρι το απόγευμα, κυρίως στο ηπειρωτικό μέρος της Λάρισας, γιατί στα ορεινά θα είναι πάλι άστατος.

Από την Τρίτη– Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις.

ΧΙΟΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΑΡΤΙΑΤΙΚΑ;

Σε ότι αφορά το επόμενο διάστημα, η μετεωρολογική εκτίμηση δείχνει πως θα έχουμε ένα ακόμη τριήμερο με ψύχος, από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, όταν και θα επηρεαστούμε από ένα «πιο βαθύ χαμηλό». Ο κ. Τακούδης εξηγεί πως τα μέχρι τώρα δεδομένα «δείχνουν» «χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στη Λάρισα!» Και πότε θα έρθει η άνοιξη; Όπως όλα δείχνουν στο δεύτερο μισό του Μαρτίου. Υπομονή…

Πηγή: onlarissa.gr