Βαθμολογία

Σχολές UEFA D: Δράσεις στον Πειραιά

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι άρχισε η διαδικασία ολοκλήρωσης των σχολών UEFA D ανά την επικράτεια, με την πραγματοποίηση των πρακτικών μαθημάτων στις ΕΠΣ όπου δεν είχαν ολοκληρώσει τον βασικό κύκλο εκπαίδευσης.

Η αρχή έγινε στην ΕΠΣ Πειραιά με τη συμμετοχή άνω των 200 συμμετεχόντων (μαθητών, παικτών ακαδημιών, προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών, υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε οδηγίες και κατευθύνσεις για την οργάνωση και υλοποίηση fair-play φεστιβάλ ποδοσφαίρου για αναπτυξιακές ηλικίες και για τις ανάγκες της παρουσίασης πήραν μέρος παίκτες από τις ακαδημίες της Νίκης Ρέντη, του Εθνικού Πειραιά, του Ατρόμητου Πειραιά και του Ποσειδώνα.

Σκοπός του προγράμματος, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του UEFA Grassroots Charter, είναι η ενιαία εκπαίδευση παικτών Κ-12, υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών και η σύνδεση των ακαδημιών ποδοσφαίρου με τη σχολική κοινότητα. Περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, όπως διοργάνωση αναπτυξιακών περιφερειακών τουρνουά και λειτουργία σχολών UEFA D.

Ειδικότερα για τις σχολές UEFA D, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 18ωρων επιμορφωτικών σεμιναρίων (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Οργάνωση και λειτουργία ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Έως τώρα έχουν λειτουργήσει περισσότερες από 50 σχολές UEFA D και έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα περισσότερα από 5.000 άτομα.