Βαθμολογία

Οι Ουκρανοί δεν παραδίνονται… λέει σε νέο μήνυμα ο Ζελένσκι

Μία ακόμη προσπάθεια να εμψυχώσει τον λαό του έκανε ο Ζελένσκι. «Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού ξεπέρασαν όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, σπάσουν ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

«Ήθελαν να μας καταστρέψουν τόσες φορές. Δεν τα κατάφεραν. Έχουμε περάσει τόσα πολλά! Και αν κάποιος πιστεύει ότι, αφού τα ξεπεράσαμε όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, συντρίβονται ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία. Και δεν έχει τίποτα να κάνει στην Ουκρανία» ανέφερε.

Είμαστε ένα έθνος που χάλασε τα σχέδια του εχθρού σε μια εβδομάδα. «Κάθε εισβολέας πρέπει να γνωρίζει: θα αντιμετωπίσει μια σφοδρή απόκρουση των Ουκρανών και να θυμάται για πάντα ότι δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας» σημείωσε σε διάγγελμά του τα ξημερώματα.

«Είμαστε ένα έθνος που χάλασε τα σχέδια του εχθρού σε μια εβδομάδα. Σχέδια που έχουν γραφτεί εδώ και χρόνια: ποταπά, με μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για ανθρώπους που έχουν δύο πράγματα – ελευθερία και καρδιά», είπε ο πρόεδρος.

Προσπάθεια να εμψυχώσει τον λαό του

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι ο εχθρός χάνει τα κίνητρα και εξέφρασε την υποστήριξή του σε όσους βοηθούν στον αγώνα κατά των Ρώσων κατακτητών.

«Θαυμάζω ειλικρινά τους ηρωικούς, φιλήσυχους κατοίκους του Konotop, της Bashtanka, του Energodar και της Μαριούπολης, καθώς και τους κατοίκους άλλων πόλεων και χωριών της Ουκρανίας που δεν επιτρέπουν στους κατακτητές να μπλοκάρουν τα πάντα», είπε ο Ζελένσκι. Επίσης πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο την ελευθερία μας».

Είπε ακόμη ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ουκρανία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού και πρόσθεσε: «Εδώ και μια εβδομάδα ένας άλλος ιός μας έχει επιτεθεί» αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι τακτικές της Ρωσίας που αλλάζουν και ο βομβαρδισμός αμάχων απέδειξαν ότι η Ουκρανία αντιστέκεται με επιτυχία στο αρχικό σχέδιο της Μόσχας για την επίτευξη μιας γρήγορης νίκης μέσω μιας χερσαίας επίθεσης.

in.gr